Hamile gazeteci katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Yemen’de gazeteci Rasha Abdullah Al Harazi ve eşi Mahmud Al-Atmi’ye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda hamile olan gazeteci Rasha Abdullah Al Harazi hayatını kaybetti.

İç savaşın sürdüğü Yemen’de hamile bir kadın gazeteci ile eşi bombalı saldırıya uğradı.

The Guardian’da geçen haber göre,  Yemen’in Aden şehrinde gerçekleşen bombalı saldırıda gazeteci Rasha Abdullah Al Harazi hayatını kaybederken, eşi Mahmud Al-Atmi ise yaralandı. 
Polisin bombalı saldırının kaynağını bulmak için başlattığı soruşturmada araca patlayıcı madde yerleştirildiği ortaya çıktı.

Saldırıda hayatını kaybeden Rasha Abdullah Al Harazi ve yaralı kurtulan eşi, Emirati Al-Ain adlı televizyon kanalı için çalıştıkları kaydedildi. 

Yemen iç savaşı

Yemen’deki İran destekli Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR), iç savaşın sürdüğü Yemen’de 7,3 milyon kişinin barınmaya muhtaç olduğunu belirtti. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.