Hamile kadınlarda klinik denemelere başlandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • NIH çalışması MOMI-VAX, hamilelik sırasında veya doğum sonrası ilk iki ayda aşılanan kadınlarda koronavirüse karşı antikorların gelişimini ve dayanıklılığını ölçecek.

FRANKFURT

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), yaptığı açıklamayla hamile veya doğum sonrası kadınlarda COVID -19 aşılarının oluşturduğu bağışıklık tepkilerini değerlendirmek için bir çalışma başlattığını söyledi.

NIH’ye göre enfekte olan hamile kadınlar, erken doğum, organ yetmezliği, yüksek tansiyon ve olası ölüm dahil olmak üzere yüksek komplikasyon riski altında.

Şubat ayında İsrail’de yürütülen bir araştırma, hem Pfizer (PFE.N)/BioNTech (22UAy.DE) aşısının her iki dozunda uygulanan 20 kadının tümünde, hem de yeni doğan bebeklerinde antikor tespit edildiğini gösterdi.

Pfizer ve BioNTech, Şubat ayında, 4 bin uluslararası gönüllüyle, sağlıklı hamile kadınlarda COVID-19 aşılarının güvenliğini ve etkinliğini değerlendiren ayrı bir deneme başlattı.

NIH çalışması MOMI-VAX, hamilelik sırasında veya doğum sonrası ilk iki ayda aşılanan kadınlarda koronavirüse karşı antikorların gelişimini ve dayanıklılığını ölçecek.

Araştırmacılar, aşı güvenliğini değerlendirecek ve ayrıca aşılanmış hamile kadınların bebeklerine plasenta veya anne sütü yoluyla koruma sağlayıp sağlamadığını değerlendirecek.

Çalışmayı finanse eden Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nden (NIAID) Dr. Anthony Fauci, “Bu çalışmanın sonuçları bilgimizdeki boşlukları dolduracak ve hamilelik sırasında COVID-19 aşısı konusunda politika önerileri ve kişisel karar verme konusunda bilgi vermeye yardımcı olacak” dedi.

Deneme,, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmış bir COVID-19 aşısı almış veya alacak olan, doğumdan sonraki iki ay içinde 750 hamile ve 250 doğum sonrası kadını kaydedecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.