‘Hasret’ Hamburg’da sahnelendi

Kültür/Sanat Haberleri —

Hasret Gültekin müzikal

Hasret Gültekin müzikal

  • Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği Hasret Gültekin müzikali Hamburg'da sahne aldı. Etkinlik, Rudolf-Steiner-Haus'ta Hamburg Alevi Toplumu tarafından organize edildi. Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği oyunda; Hasret Gültekin’i, müzisyen Deniz Türkan canlandırdı.

Oyun, katledilişinin ardından 30 yıl sonra Hasret Gültekin’in yakınlarıyla hem Hasret’i hem de seyirciyi buluşturdu. Annesi, oğlu, eşi Yeter Gültekin, yakın arkadaşı Mazlum Çimen gibi, onun hayatındaki önemli insanlar, sahnede Hasret Gültekin’le ilgili özel anlar paylaştı.

 

Yeter Gültekin(ortadaki)

 

Hasret Gültekin'in eşi Yeter Gültekin ise yaptığı konuşmada tarihte yaşanan acı olayların unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Gültekin şöyle konuştu: “Ben inatla yaşadığımız acılarımıza, kaybettiklerimize ağlamıyorum. Her gün matem de tutmuyorum. Yaşadıklarımızı, kaybettiklerimizi geri getirmeyeceğimizi biliyoruz. Ne yazık ki sayımız çok değil. Bize düşen görev tarihi unutmamak ve unutturmamaktır. Yargı makamlarından da bir şey beklemiyoruz biz. Bizim beklentimiz gerçeklerin toplumun vicdanında yargılanması.” HAMBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.