Hasta tutsak Dağlar felç riskiyle karşı karşıya

  • Muş’ta 2018 tarihinde yapılan bir ihbar sonucunda gözaltına alınarak tutuklanan ve hakkında, ”Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma” ve “Örgüt üyesi” olmak iddiasıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Aysel Dağlar, başında şarapnel parçası bulunduğundan felç riskiyle karşı karşıya. 

Dağlar’ın, tutulduğu Van T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde tedaviye erişimi engellendiğinden durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Arkadaşlarının yardımıyla ihtiyaçlarını görebilen Dağlar’ın kulak zarı gözaltında gördüğü işkenceden kaynaklı patlamış ve ayağında da çatlak söz konusu.  Anne Emine Dağlar, kızını salgından kaynaklı bir yıldır ziyaret edemediğini bir ayı aşkın süredir de telefon görüşmesi sağlayamadığını söyleyerek, çağrıda bulundu.

5 hafta telefon yasağı

Kızı ile 5 hafta telefon görüşmesi yapmadığını söyleyen Emine Dağlar, ”Kızım hasta; ayakları ve gözleri ağrıyor. Kızımın hastalıkları çok ağır ve doktora gitmesine bile izin vermiyorlar. Ayağında çatlak var tutuklandığında ise gördüğü işkenceden kaynaklı kulak zarını patlatmışlardı. Kızım yürümekte zorlanıyor, hatta bazen ayağa dahi kalkamıyor. Doktora götürdüklerinde ise kendisine doktorun ‘git yapacak bir şey yok’ dediğini söyledi. Kızım ihtiyaçlarını karşılamayacak duruma geldi. Tedavi edilmediği sürece de felç olma riski var. Benim tek istediğim kızımın evinde tedavi görmesidir” diye belirtti.  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.