Hastanelere asker servisi

  • Hakkari ve ilçelerine hem sivil hem de askeri araçlarla yoğun askeri sevkiyat yapılırken, ilçelerdeki hastanelerde ise askerler için ayrı bölümler oluşturuldu.

 

Türk devletinin 17 Nisan’dan beri Avaşîn, Zap ve Metîna’daki saldırıları, yoğun çatışmalarla devam ediyor. Bölgeye sınır olan Hakkari ve ilçelerinde de helikopter ve ambulans hareketliliği, giderek artıyor. Çatışmalarda ölen askerlerin cenazeleri, Çukurca’ya bağlı Ertuş (Uzundere) köyünde kurulan geniş kapasiteli sahra hastanesine getirilirken, bölgeye seyyar morglar da götürüldü.

Yerel kaynakların verdiği bölgelere göre; ölü ve yaralı asker sayısı fazla; yaralı askerler helikopterle Hakkari, Çukurca ve Gever’deki hastanelere götürülüyor. Yüksekova 1. Jandarma Tabur Komutanlığı’nda sürekli ambulanslar bekletilirken, ilçe hastanelerinde ise askerler için ayrı bölümlerin oluşturuldu ve buradaki önlemler de üst seviyeye çıkarıldı.

Gever ve Çukurca ilçelerinde gece saatlerinde helikopter yoğunluğu artarken, gündüz saatlerinde ise azalıyor. Son günlerde Van’dan Hakkari’ye hem sivil hem de askeri araçlarla yoğun bir şekilde askeri sevkiyat yapılıyor. Askeri araçlar eşliğinde seyir halinde olan sivil TIR’lara yüklenen askeri malzemenin üstü ise çadırlarla örtülüyor.  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.