HDP adayını açıklıyor

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, HDP'nin kendi adayıyla seçime gireceğini; bunu 24 Ocak'taki Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısında netleştireceklerini, bir-iki hafta içinde de isim açıklayacaklarını söyledi.

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, HDP'nin kendi adayıyla seçime gireceğini; bunu 24 Ocak'taki Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısında netleştireceklerini, bir-iki hafta içinde de isim açıklayacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, BİA Haber Merkezi'nden Ruken Tuncel'in sorularını yanıtladı. Aday çıkarmalarının, AKP’nin işine yarayacağı söylentilerine katılmayan Buldan, "Tam tersine biz her zaman olduğu gibi AKP-MH rejimini bitirmek-devirmek için uzun süredir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadelemizi, bu seçimlerde de sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Aday çıkarma kararlarının bu kadar yankı uyandırmasını çok normal karşıladığını belirten Buldan, "Çünkü şimdiye kadar HDP’ye hep çantada keklik gözüyle bakanlar ve sadece bir tarafa yamaymış gibi algılayanlar, HDP’nin bir siyasi parti olduğunu ya da HDP’nin bir irade olduğunu unutarak bu söylemlerini sürdürdü. Oysa HDP bugün Türkiye’de üçüncü büyük parti ve bir irade, belirleyen bir güç. Gücünü, irade olduğunu son seçimlerde ortaya koymuştu ve aynı iddiayla yürüyen, bu iddiasını gittikçe büyüten, bir kez daha seçimleri  belirleyen bir güç olduğunu ispat edecek bir parti" şeklinde konuştu.

Dolayısıyla cumhurbaşkanı adayı çıkarmamak için herhangi sebebin olmadığını, aksine cumhurbaşkanı adayını çıkarmak için birçok nedenin olduğunu söyleyen Buldan, şöyle devam etti: "Aday çıkarma meselesinin AKP-MHP’ye göz kırpmak veya kazanmasına zemin hazırlamak olduğunu ifade edenlere de şunu söylemek isterim; bizim tek amacımız AKP-MHP’yi bu seçimlerde tarihin çöplüğüne gömmektir, bu kadar net söylüyorum."

24 Ocak'ta netleşecek

HDP'nin bir çatı partisi olduğunu hatırlatarak, bileşenlerine işaret eden Buldan, "Bu ayın 24’ünde ittifak partileriyle bir toplantımız olacak ve bu konu netleşecek. Mutlaka bir ortak noktada buluşacağız. 24’ündeki toplantının ardından açıklamamızı yapacağız. Şu an ittifak içinde herhangi bir görüş ayrılığı veya farklı bir anlayış yok. Bu, bir bir mücadele ittifakı" dedi.

Hilelere karşı tedbir

Seçim güvenliğiyle ilgili çalışmalara yaklaşık üç ay önce başladıklarını; her türlü hileye ve oy çalınmasına karşı diğer siyasi partiler ve demokrasi güçleriyle birlikte ortak kararlar aldıklarını aktaran Buldan, şunları söyledi: "Çalışmalarımız bitme aşamasına geldi, sandık görevlilerimizin, avukatlarımızın isimleri dahi belli, bu konuda bir sıkıntımız yok. Seçimin yapılacağı son güne kadar da çalışmalarımız devam edecek. AKP-MHP'nin yapacağı her türlü hamleye karşı tedbirlerimizi aldık."

Tüm toplumu kapsayan aday

6’lı Masa'nın ‘yanımızda görünmeyin, biz sizinle ortak fotoğraf vermeyelim ama bu iktidarı değiştirmek için koşulsuz şartsız, bizim belirleyeceğimiz adaya oy verin’ beklentisi içinde olduğuna dikkat çeken Buldan, bunun imkansız olduğunu vurguladı. Buldan, şunları dile getirdi: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızla çok büyük bir yarış içine gireceğiz. Belki 6’lı Masa’nın adayı bizim adayımızı destekleme kararı alacak. Topluma güven vermeyen, kararlılık ifade etmeyen, bütün sorunların çözümüne vaat etmeyen ve belli bir kesimi dışlayan adayın kazanma şansının olmayacağını düşünüyoruz. Bizim adayımız, toplumu kapsayan, tüm kriz ve sorunların çözümüne çare bulacak ve bunun güvencesini verecek olan Türkiye halklarının kabul edebileceği ve vicdanının sesini dinleyerek oy verebileceği bir insan olacak. Bizim 6’lı Masa lehine adayımızı çekilmemiz düşünülüyor da 6’lı Masa'nın çekmesi neden düşünülmüyor? 6’lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bizim adayımız ikinci turda da yarışabilir. Bir hafta 10 gün içinde isim belli olacak. Kendi adayımız için seferberlik ruhuyla çalışma başlatacağız. Bu konuda bir geri adım yok." İSTANBUL

 

*****

CHP'li Çeviköz tarih verdi

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, "6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı muhtemelen Şubat ayı içerisinde açıklanacak" dedi.

Çeviköz, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile beraber yabancı basına yönelik düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Başkan adayının ismi muhtemelen Şubat ayı içerisinde açıklanacak” dedi.

 

*****

İmamoğlu tura çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu önümüzdeki günlerde de aralarında Sinop, Karabük, Dersim, Artvin, Giresun ve Hakkari’nin de bulunduğu 15’ten fazla şehri ziyaret etmeyi planlıyor.

İmamoğlu, dün Kastamonu’yu ziyaret ederek, İBB'nin yapımına katkı sağladığı Daday Belediyesi kapalı pazar yerinin açılışını yaptı. İmamoğlu, aynı zamanda şehir merkezini de ziyaret ettikten sonra esnafla da buluştu. İmamoğlu, daha sonra Safranbolu’ya geçerek burada da belediyenin katkısının olduğu yatırımların açılışını yaptı.

İmamoğlu önümüzdeki günlerde de aralarında Sinop, Karabük, Dersim, Artvin, Giresun ve Hakkari’nin de bulunduğu 15’ten fazla şehri ziyaret etmeyi planlıyor. İBB’nin 'kardeş belediyesinin' bulunduğu illere çeşitli yardımlarda bulunan büyükşehir belediyesi, aynı zamanda bu şehirlerde terminal, pazar yeri, altyapı gibi çeşitli yatırımlara da imza atıyor.

İmamoğlu, son olarak ekim ayında da İBB’nin yapımına katkı ve destek verdiği Divriği Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılışına katılmıştı.

 

*****

Valilik: Erdoğan'ın mitingine katılın

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın bugün Bursa’da yapacağı miting öncesi kamu kurumlarına genelge gönderildi.

Bursa Valiliği Protokol Şube Müdürlüğünün kamu kurumlarına gönderdiği genelge ile kamu çalışanlarının Erdoğan'ın yapacağı programa katılması istendi. Kamu kurumlarına gönderilen genelgede şu ifadeler yer aldı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 13.00’de Gökdere Meydanında gerçekleştireceği ilimizde tamamlanan yatırımların toplu açılış törenine gerekli katılımın sağlanması hususunda; bilgi ve gereğini önemle rica ederim.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.