HDP: Darbeciler kaybedecek

HDP

HDP

  • DEP’e yönelik 2 Mart 1994 darbesinin yıl dönümünde aynı söylem ve ezberlerle HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırıldığını belirten HDP, “Bizler kazanacağız, darbeciler kaybedecek” dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, 2 Mart 1994’te DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Meclis’te gözaltına alınıp tutuklanmasının 28. yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yaşanan sürecin utanç olduğu ve dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin Kürt sorununa yönelik ezberlerin dışında çözüm önerileri sundukları hatırlatılan açıklamada, milletvekillerinin savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, inkara karşı hakikati savunduklarının altı çizildi.

Kürt halkının iradesini “terörist” olarak nitelendiren 90’lı yılların karanlık ruhun bugün de varlığını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “Aradan geçen 28 yılda iktidarların Kürtlere bakışında ve Kürt halkı ve siyasi temsilcilerine yönelik saldırılarında ne yazık ki hiçbir değişiklik olmadı. Aksine çok daha düşmanlık ve nefret dolu yöntemlerle demokratik siyaseti hedef alan saldırılar devam ettiriliyor” ifadelerine yer verildi.  

Açıklamada, dönemin Başbakanı Tansu Çiller iktidarının yerini AKP iktidarı aldığı belirtilerek, 2 Mart’ın 28. yıl dönümünde aynı söylem ve ezberlerle HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırıldığı kaydedildi. Açıklamanın devamın şu ifadelere yer verildi: “90’lı yıllarda bu ülkeye reva görülen utanç bir kez daha yaşatıldı. Çiller iktidarının yerini AKP aldı. 1994’te DEP’lilerin, 4 Kasım 2016’da o dönemki eşbaşkanlarımız ve milletvekillerimizin dokunulmazlıklarını kaldırmak için sıraya giren muhalefet de bugün Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için sıraya girdi. Son 6 yılda yapılanların tamamı demokratik siyasete yönelik işleyen darbe mekaniğinin çaresizliğini de gösteriyor. Ne kayyum ve 4 Kasım darbeleri ne Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın rehin alınması ne de bugün Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması darbecileri kurtaracak. Kapatma davası ve Kobanê Kumpas Davası da darbeciler için kurtarıcı olmayacak. Çünkü onlar darbe yaptıkça Kürt siyaseti büyüdü, demokratik siyaset Türkiye’de siyasi dengeleri belirleyecek temel aktör haline geldi. Bugünkü darbeler de elbette hükümsüz kalacak, tıpkı 94 darbesinin aktörleri gibi bugünün darbecileri de tarih olacak. Bizler 2 Mart darbesi ve dün akşam Meclis’te yaşatılan darbe de dahil tüm sivil ve askeri darbeleri lanetliyoruz. Bizler kazanacağız, darbeciler kaybedecek.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.