Heilbronn’da açlık grevi ikinci grupta

Yurt Dışı Haberleri —

Semra Uzunok

Semra Uzunok

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kırılması amacıyla Almanya’nın Heilbronn kentinde başlatılan açlık grevini ikinci grup sürdürüyor. Açlık grevi eylemcileri, herkesi 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak büyük yürüyüşe katılmaya çağırdı.

SAİT ÖZTÜRK/HEİLBRONN

Avrupa Devrimci Demokratik Konum İnisiyatifi ( ADDK-I) adına ikinci grupta açlık grevine katılan Semra Uzunok gazetemize konuştu. Öcalan’ın önemli bir lider olduğunu ve çözüm sürecinde Türkiye ve Kurdistan’a neler kazandırdığını herkesin gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Bugünkü savaşın bedelini tüm Türkiye ve Kurdistan’da yoksul ve emekçi halklar ödüyor. Bu savaşın sona ermesi için Öcalan’ın fiziki özgürlüğü gerekiyor. Bunun için Türkiye’de halklar yürüyor, zindanlar açlık grevi yaparak direniyor. Bizim de 15 Şubat’a kadar dönüşümlü olarak yapacağımız açlık grevimizin amacı destek sunmaktır.”

Çetelerin yönettiği bir ülkede barışın sağlanması için büyük mücadelenin gerekli olduğunu ifade eden Uzunok konuşmasına şöyle devam etti: “Barıştan ve emekten yana olan tüm halklar bu eylemlere destek vermek zorundadır. Biz enternasyonalist ve sosyalistler olarak nasıl hep birlikte Kobanê’yi savunduk, Rojava’yı birlikte özgürleştirdikse bugün de bu kazanımlara sahip çıkmak, sınır ötesi operasyonlarına karşı durmak ve İmralı adasında bulunan Sayın Öcalan’a sahip çıkmak zorundayız. Tecrit sadece İmralı ile sınırlı kalmadı. Kadınlara, emekçilere, gençlere de uygulanıyor. Türkiye ve Kurdistan’da emekleri, bedenleri ve kimlikleri için mücedele eden, doğayı savunan halklara uygulanıyor.

Türkiye ve Kurdistan’da başlayan 2024 yılının özgürlük yılı olması hamlesine bizler de Avrupa’da sürgünde olan Kürtler, sosyalistler, kadınlar olarak 17 Şubat’ta Köln’de büyük bir yürüyüşle yanıt vereceğiz. Bugün ayağa kalkma günü, bu mücadele halklar ve Kürt halkı olmak üzere tüm halkların kurtuluşu olacaktır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.