Hep Dersimli kaldı

Amara Ronahî / Gamze Laçin

Amara Ronahî / Gamze Laçin

  • HPG BİM, emeği ve fedakarlığıyla öncü bir komutan olan Amara Ronahî'nin (Gamze Laçin / Mersin) Medya Savunma Alanları’na devam eden saldırılar sırasında şehadete ulaştığını duyurdu. 

BİM, Ağustos'ta şehit düşen Amara Ronahî ile ilgili bilgiler de paylaştı. Özetle şöyle: Dersimli bir ailenin çocuğu olarak Mersin'de doğdu. Türk devletinin göçertme ve köksüzleştirme politikaları karşısında Dersim'in asi ve boyun eğmez hakikatiyle donandı; diline, kültürüne ve inancına sahip çıkan bilinçli ve yurtsever bir annenin kızı olma şansıyla büyüdü. Özüne, tarihine, kimliğine, inancına bağlı kaldı. Bu nedenle annesi ve kardeşiyle birlikte tekrar yüzünü Kurdistan’a dönerek Amed’e gitmiş, burada hem okudu hem de yurtsever gençlikte aktif çalıştı. Bununla yetinmeyerek 2011'de Erzirom Eyaleti'nden gerilla saflarına katıldı. Gerillacılığının ilk öğretilerini Erzirom’da kaldığı süreç içerisinde öğrendi. Fedai eylemle şehadete ulaşan Ronahî Erzirom'dan etkilendi, Amara Ronahî ismini aldı. Erzirom dağlarındaki gerillacılığında hiçbir engel tanımadı. Dersim dağlarının asi ruhunu Erzirom dağlarının savaşçı ruhuyla sarmaladı.

DAİŞ'in 2014'te Kobanê’ye saldırmasıyla birlikte Kobanê geçen gerillalardandı. Kobanê direnişi, mücadele hayatının ikinci dönüm noktası oldu. Kobanê zaferinin ardından dağlara döndü. Şehîd Bêrîtan Akademisi’nde güçlü bir eğitim görerek Garê alanına geçti. Bir dönem HPG basın çalışmalarında da yer aldı.

Her anında devrimciliğin bilinci ve anlamıyla kişiliğini, katılımını, mücadelesini örgütleyen Amara, Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarında şehadete ulaştı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.