Her kadından bir parça: Anlatılamayan Öyküler 

Kadın Haberleri —

.

.

  • Aile, erkek ve devlet şiddeti ile mücadele eden 7 kadının hikâyesini 7 sanatçının canlandırdığı “Anlatılamayan Öyküler: 7 Kadın” video sergisi izleyicisi ile buluştu.  

Aile, erkek ve devlet şiddeti ile mücadele eden 7 kadının hikâyesini 7 sanatçının canlandırdığı “Anlatılamayan Öyküler: 7 Kadın” video sergisi izleyicisi ile buluştu. 

Zehra İpşiroğlu tarafından kaleme alınan ve 2016 yılında Duygu Asena Ödülü alan “Haneye Tecavüz” adlı romandan uyarlanan “Anlatılamayan Öyküler: 7 Kadın” video sergisi 24 Ekim’e kadar Ankara CerModern’deki kapalı sergi alanında izleyicilerini bekliyor.

Sergide Çilem, Sibel, Serra, Yıldız, Özlem, Serpil ve Hazal’ın aile, baba, koca, devlet şiddetinden sonra hayata yeniden “umutla” bakma çabaları anlatılıyor.

Şiddetin yalnızca fiziksel boyutuna değil, psikolojik boyutuna da değinilen sergide, ziyaretçilerin istedikleri gibi yazı yazabileceği, çizim yapabileceği bir duvar da yer alıyor. Ayrıca duvarda asılı olan farklı farklı kumaşlardan yapılmış 7 uçurtma ise 7 kadını temsil ediyor.

Yönetmeliğini Zehra İpşiroğlu ile Deniz Şengenç’in üstlendiği video sergide, Aysel Yıldırım, Berna Laçin, Damla Kılıçoğlu, Dilşad Budak Sarıoğlu, Duygu Dalyanoğlu, Nilüfer Akcan Tekin ve Tülay Günal karakterlere hayat veriyor.

ANKARA 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.