Her kentte kadın meclisi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Geçtiğimiz günlerde Amed Kadın Meclisi kuruldu. Tüm kentlerde kadın meclislerinin kurulacağı bilgisini veren HDP Amed Milletvekilli Remziye Tosun,  “Kadın kırımına karşı kadınlarla meclis çatısı altında toplanıp öz gücümüzle var olacağız. Denizlerin, İpeklerin ve Gülistanların hakkını her alanda savunacağız” dedi.

MEDİNE MAMEDOĞLU
JINHA/AMED

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Kadın Meclisi, 15 Temmuz’da kuruluşunu ilan etti. HDP Kadın Meclisleri, Amed dışındaki diğer illerde de örgütlenecek. Son süreçlerde artan kadın kırımına, partilerine dönük saldırılara ve özel savaş politikalarına karşı meclis örgütlenmeleriyle öz savunma çemberi oluşturacak kadınlar, bu yöndeki çalışmalarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacak.

Örgütlerle ortaklaşarak

Kent kadın meclislerini JINHA’dan Medine Mamedoğlu’na değerlendiren HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, tüm illerde kurulacak olan meclis kararını İzmir’de parti çalışanları Deniz Poyraz’ın katledilmesinden sonra aldıklarını belirtti. Amed’de kurulan meclisin, bütün kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşarak çalışmalarına yön vereceğini ifade eden Remziye, kadınları bilinçlendirme ve örgütleme temelinde sahaya çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Kadın hakları yok sayıldı

Tek adam rejimini kabul etmeyen kadınlar olarak kadın kırımına karşı alanlarda olmaya devam edeceklerini söyleyen HDP’li vekil, “İktidarın son dönemde tek bir gecede İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmesi ile süreç kaosa dönüştü. Biz kadınların hakkının bu şekilde yok saymasını kabul etmiyoruz. Çünkü sözleşme her ne kadar faaliyete koyulmasa da kadınların bir kazanımıydı. Sözleşmenin az da olsa olaylara, olay sonrasına bir etkisi vardı. Ama sözleşmeden geri adım atılması kadınları bir kırımdan geçirip yok saymaktır” diye konuştu.

Kadın örgütlülüğü, korur

Kadınları yok sayan bu zihniyete karşı, kurdukları meclis ile bütün kadınlara dokunmayı amaçladıklarını söyleyen Remziye Tosun, devamla “Her koşulda kadınların yanında olup onları koruyacağımızı söylüyoruz. Örgütlü olmak ve birbirine dayanmak, bu süreçte biz kadınları her şeyden korur. Kadınların bu kırım politikasına karşı öz gücünden destek alması gerekiyor” dedi.

Denizlerin hakkını savunacağız

Deniz Poyraz, İpek Er ve Gülistan Doku örneklerinin yaşanmaması için kadınlara meclis altında örgütlenme çağrısı yapan Remziye Tosun, “Deniz Poyraz, Gülistan Doku ve İpek Er örneklerinde bu kırım politikalarını gördük. Bu politikalar ya da parti binalarımıza olan saldırılar sadece HDP’ye dönük bir saldırı değildir. Deniz Poyraz’ın katledilmesi bütün kadın iradesine yapıldı. Biz kadınlar olarak bu saldırı ve katliamları kabul etmeyeceğiz. Bu saldırılara karşı örgütlenerek, kendimizi koruyarak yanıt vereceğiz. Denizlerin, İpeklerin ve Gülistanların hakkını her alanda savunmaya devam edeceğiz. Devlet, kadınların onlara ve politikalarına karşı sessiz kalmayacağını her yerde görecek” ifadelerini kullandı.

Artık alandayız

Meclisin Amed ile sınırlı kalmayacağı, diğer şehirlerde de meclis ilanlarının olacağı bilgisini paylaşan HDP’li Remziye Tosun, şunları ekledi: “Her tarafta kadın kültürüne ve diline karşı bir saldırı var. Özellikle Kürdistan’da özel savaş politikası olan fuhuş ve uyuşturucu ile gençleri bataklığa çekmek istiyorlar. Bu savaş politikalarına ve kadın ölümlerine karşı artık alandayız. Kadınlarla birlikte ulaşabileceğimiz her yere ulaşacağız. Bunları kabul etmiyoruz ve bunlara karşı da örgütlenerek, kadın meclisleri çatısı altında toplanacağız. HDP Kadın Meclisleri her ilde kurulacak.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.