Her kurşun planlıdır

  • Kobanê Davası’nda tutuklu yargılanan Ayla Akat Ata, “Deniz Poyraz şahsında kadınlar hedef alındı. Bu durum siyasi iktidarın dilinden ve tavrından bağımsız değildir” dedi.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle aralarında HDP eski Eş başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişi hakkında açılan davanın 3. duruşmasının 6. oturumu, dün devam etti. 

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşmada tutuklu siyasetçilerden Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Ayla Akat Ata konuştu.   

Konuşmasının başında İzmir’de katledilen Deniz Poyraz’ı anan Akat, Poyraz’ı katilinin bir gün sonra tutuklandığını ancak Kobanê Davası’nda yargılananların 8 günlük gözaltı süreci yaşadıklarını anımsattı.  Akat, “Deniz gibi 9 Ocak 2013’te de Paris’te 3 kadın katledildi. Soylu ‘PKK bir kadın hareketidir’ diyor. Bir de ‘HDPKK’ diye açıklama yaparak legal alandaki siyaseti kriminalize ediyor. Deniz Poyraz şahsında yine kadınlar hedef alındı. Bu durum siyasi iktidarın dilinden, siyasi tavrından bağımsız değildir. Bu saldırılar bireysel cinayetler değildir. Bize sıkılan her kurşunun planı ve amacı vardır” dedi.  

Hayatlarındaki hiçbirşeyin tesadüf  olmadığını belirten Akat, “Tıpkı Deniz Poyraz’ın katledilmesi gibi. Yine Kobanê Davası’nın ilk duruşmasının da 26 Nisan’da olması tesadüfi değil. Irkçılık-Turancılık Davası’nın da ilk duruşması 26 Nisan’da görüldü. Duruşmanın ertelendiği 3 Mayıs’ta yine Türkiye’deki milliyetçi cephenin Türkçülük olarak kutladığı bir gün. Hayatımızda hiçbir şeyin tesadüf olmadığını bu şekilde anlatmak istedim. 21.  yüzyılın Türkiyesi’nde bizim de davamız bugüne denk geliyor” şeklinde konuştu. 

Kürtlerin geleceğe dair yol haritalarının olduğunu kaydeden Akat, “O da demokratik, barışçıl, herkes için özgür ve eşit bir yaşamdır. Bugün sadece Kürt siyasetçiler değil, Türkiye’de özgür ve eşit bir yaşam olabileceğini belirten dostları da yargı karşısına çıkarıldı” dedi.

Gazetemiz baskıya hazırlanırken duruşmaya ara verildi.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.