Herkes sokağına sahip çıksın

Kültür/Sanat Haberleri —

Ramazan Şimşek

Ramazan Şimşek

  • Kültürel asimilasyon ve fuhuş politikalarına karşı Amed’de Sanat Sokağı Derneği’ni kuran esnaflardan Ramazan Şimşek, “Uyuşturucu ve yozlaştırma politikalarına karşı herkes kendi sokağına sahip çıksın” dedi.

MEDİNE MAMEDOĞLU/AMED

Amed merkez Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı’ndaki esnaf, kültürel yozlaşmaya karşı Nisan ayında Sanat Sokağı Derneği’ni kurdu. Derneğin ilk faaliyeti ise Ekim ayı başında Sanat Sokağı’nda dört gün sürecek bir festival organize etmek oldu. 1. Sanat Sokağı Kültür ve Sanat Festivali’nde konser, söyleşi, tiyatro, halk oyunları gösterisi, satranç turnuvası gibi birçok etkinlik düzenlendi.  “Kültürümüze, sanatımıza ve sokağımıza sahip çıkıyoruz” şiarıyla düzenlenen festivalin yapıldığı sokağın başına ise, “Uyuşturucu ve fuhuşa hayır” yazılı pankart asıldı.

 

 

Bu sokak kentin kimliği

Sanat Sokağı Derneği’nin üyesi esnaflardan Ramazan Şimşek, HÜDA-PAR’ın Sanat Sokağı’nı uyuşturucu, fuhuş vb. yozlaşmanın merkezi olarak göstermesi ardından esnaflar olarak bir araya geldiklerini belirterek, “Bu sokak kentin kimliği haline gelmiş bir sokak, bu sokağı böyle itham etmek sokak esnafına ve kente hakaret. Buna karşı tutumumuzu bir basın açıklamasıyla duyurup ardından dernekleşmeye gittik” dedi.

 

 

Yaşam alanlarımıza sahip çıkalım

Kentte kayyum üzerinden yürütülen etkinlikler dışında bir etkinlik düzenlenemediğinin altını çizerek; sokağın adına yaraşır, asimilasyon politikalarına teslim olmayan bir kültür-sanat faaliyeti organize ettiklerini belirten Şimşek şöyle konuştu: “Biz buradaki esnaflar hem kendi sokağımıza hem kimliğimize hem de kendi sanatımıza sahip çıkmak için böylesi bir girişimde bulunduk. Bu festivalin de kent için bir işaret fişeği olmasını hedefledik. Herkes kendi sokağında, sanatına, kültürüne sahip çıkmalı. Son süreçte kentte özellikle uyuşturucu ve fuhuşa karşı ciddi bir tepki oluştu. Halk yaşam alanlarına sahip çıkmalı. Kendi değerleri ve kültürüne bağlılığını sürdürerek bu politikaları boşa çıkarmalı.”

 

 

Yozlaşmaya karşı örgütlenelim

Festivalle ilgili olumlu dönüşler aldıklarını belirten Şimşek, “Bir yerden, birilerinden hareket beklemeden kendi sokağımıza sahip çıkabiliriz. Attığımız bütün adımlar da buna dönük. Burada yaşanan sorunları kendimiz çözebilir ve kendi ahlaki değerlerimiz ölçüsünde kendi yaşamımızı inşa edebiliriz” dedi. Uyuşturucu, fuhuş ya da kültürel yozlaşmanın yaşanan savaş ve çözümsüzlük politikalarından ayrı ele alınamayacağını vurgulayan Şimşek, “Savaşın ortaya çıkardığı toplumsal sorunlara karşı örgütlü bir duruşa ihtiyacı var. Sanat Sokağı Derneği olarak hem yaşanan sorunlara karşı duyarlı olacak hem çözüm üretecek hem de sanatımıza, kültürümüze sahip çıkacağız” diye ekledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.