Hesekê’de Deniz Poyraz’ın anısına eğitim devresi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hesekê'de kadınlar, bir Türk ırkçısının İzmir'de katlettiği Deniz Poyraz'ın anısına, “Bir Deniz gitti, bin Deniz gelecek” sloganıyla akademik bir eğitim devresi başlattı.

SORGUL ŞÊXO 
JINHA/HESEKÊ

İzmir’de 17 Haziran’da HDP’ye yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın annesinin, “Bir Deniz gitti binlerce Deniz gelecek” sesinin yankısı halen kulaklarda çınlıyor. Deniz’in ve annesinin sesini yürekten duyan kadınlar, akademik eğitimlerine Deniz Poyraz’ın adını vererek, Deniz Poyraz’ı ve mücadelesini onurlandırıyor. 
Kongreya Star üye ve yöneticilerinin tabi olacağı eğitim çalışmasına katılan 17 kadın, Deniz Poyraz’ın adının verildiği akademide eğitim görecek. Akademi çalışmaları üzerine konuşan Kongreya Star Akademi Komitesi Üyesi Koçer Hisên, “Bir Deniz gitti, bin Deniz gelecek” sloganıyla bu dönem akademi çalışmasının startını verdiklerini söyledi. 
Deniz Poyraz’a ithafen açılan akademinin bilhassa annesinin  “Bir Deniz gitti bin Deniz gelecek” feryadına yanıt olmak istediklerini kaydeden Koçer Hisên, Kongreya Star’ın 17 üye ve yöneticilerinden oluşacak akademi çalışmasında eğitim görecek arkadaşlarının Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok yerinde çalışma yüreteceğini ve Denizlerin politik çizgisinin devamcısı olacaklarını kaydetti. Binlerce yıllık erkek egemen sisteme karşı direnen kadının akademik eğitimler sonrasında direngenliğini hem daha politik hem de daha kararlı sürdürdüğünü kaydeden Koçer Hisên, “Bugün 5 bin yıllık erkek egemen sisteme karşı mücadele yürütürken, toplumun her zerresine nüfus eden ataerkil sisteme karşı savaşımızı her alanda akademik eğitimlerle kendisini geliştirmiş üye ve yöneticilerimizle daha başarılı kılacağız” vurgusunu yaptı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.