Heyva Sor konvoyu yola çıktı

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor

Heyva Sor

  • Heyva Sor, Polonya-Belarus sınırında mahsur kalan mültecilere acil yardım malzemesi gönderdi. Yardım konvoyu bugün yola çıktı.

 

Heyva Sor, Avrupa çapında bir kampanya başlatarak Polonya-Belarus sınırında mahsur kalan mülteciler için yardım topladı.

Kampanyada toplanan gelirle iki bin kişiye yetecek kadar gıda, giyecek, powerbank, ayakkabı, mont, yağmurluk, battaniye satın alındı. Yardım malzelemeleri dün sabah mültecilere ulaştırılmak üzere karayoluyla Belarus’a gönderildi.

Alman derneği ulaştıracak

Heyva Sor a Kurdistan ile mültecilere yardım faaliyeti yürüten Alman Wir packen’s an Derneği acil yardım malzemelerinin ulaştırılması konusunda işbirliği yaptı. Konuya ilişkin açıklama Heyva Sor temsilcisi Muhittin Dolaşır’dan geldi. Kış şartlarını gözeterek mültecilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarının altını çizen Dolaşır, yardımların dost bir kurum olarak gördükleri Alman dernek tarafından sınıra ulaştırılacağını söyledi.

Çocuklar ve kadınlar perişan

Çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu mültecilerin sınırda perişan durumda olduğunu aktaran Dolaşır, "Özellikle kadınlar ve çocuklar perişan haldedir. Bazı insanlarımız açlık, soğuk, yeterli elbise olmaması nedeniyle yaşamını yitirdi. İnsanlarımız, sınırlar arasında sıkışmış ve hiçbir devlet onlara yardım eli uzatmıyor. Biz de Heyva Sor olarak kim olursa olsun diline, dinine, kimliğine bakmadan yardım etmek istiyoruz" dedi.

Hayırseverlere yardım çağrısı

Yardımların önümüzdeki günlerde de süreceğini vurgulayan Heyva Sor temsilcisi, Avrupa’daki hayırseverleri dayanışma ağını büyütmeye çağırdı. Dolaşır, yardım kampanyasına katılmak isteyenlerin resmi web sitelerinden gerekli bilgilere ulaşabileceklerinin altını çizdi. Gazetemiz Yeni Özgür Politika’da da Heyva Sor’un yardım kampanyası ilanı giriyor. 

Grafmanns: Ortaklaşma önemli

"Heyva Sor ile ortaklaşmamız çok önemli" diyen Wir packen’s an Derneği Genel Saymanı Axel Grafmanns ise Heyva Sor’un topladığı bağışlarla satın alınan malzemeleri Belarus sınırındaki mültecilere ulaştıracaklarını söyledi.

Berlin ve Brandenburg’da faaliyet yürütüklerini belirten Grafmanns daha önce de Die Linke Saksonya’nın yardımıyla 7,5 ton malzemeyi mültecilere gönderdiklerini söyledi.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.