Hücre mazgalları da kapatılıyor

Muhammed Fadullah Kamış

Muhammed Fadullah Kamış

  • Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nin tek kişilik hücre kapılarındaki mazgallar da kapatılmak isteniyor. Cezaevinde dört yıldır tutulan Muhammed Fadullah Kamış (32), aile bireyleri ile yaptığı görüşmede cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini aktardı.

Baba Servet Kamış, yaklaşık bir aydır baskı ve ihlallerin arttığını söyledi. Siyasi tutsakların tamamına yakınının tek kişilik hücrelerde tutulduğunu ifade eden Kamış, oğlunun "Cezaevi idaresi tutulduğumuz tek kişilik hücre kapılarındaki mazgalları kapatmak istiyor. Bizler tek kişilik hücrelerdeyiz. Sürekli koğuşlara baskın yapılıyor ve psikolojik baskı maruz kalıyoruz. Gelen mektuplar ya verilmiyor ya da çok geç veriliyor" dediğini söyledi. 

Tek kişilik hücrelerde tutularak izole edilmeye çalışıldığına vurgu yapan baba Kamış, "Bunlar yetmiyormuş gibi bir de birbirleri ile iletişim halinde oldukları koğuşlardaki mazgalları kapatmaya çalışıyorlar. Tutuklular hücrelerde zaten havalandırma sorunu yaşıyor" dedi.

Tutsakların tecride tabi tutularak iradelerinin kırılmaya çalışıldığını kaydeden baba Kamış, “Cezaevlerinde ne ulusal ne uluslararası haklar tanınıyor, bütün haklar keyfi bir şekilde çiğnenerek, keyfi uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu konuda biz ailelere düşen, dayanışma içerisinde olmaktır. Baskılara karşı durmalıyız" diye konuştu.

Kamış, görüş günlerinde cezaevi kapılarında istihbarat elamanları olduklarını düşündükleri bazı sivil giyimli kişilerin ellerindeki kameralarla sürekli görüşe gelen ailelerin fotoğraf ve görüntülerini çektiğini belirterek, “Bu şekilde bizleri baskı altında tutmaya çalışıyorlar" dedi.  ERZURUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.