Hükümet hukuku katlediyor

HDP Milletvekilleri

HDP Milletvekilleri

  • HDP milletvekilleri, Adalet Nöbeti’nin 11. gününde İmralı’da hukukun katledildiğini belirterek, “İmralı’daki tecridi kaldırın, cezaevlerindeki keyfi uygulamalara, işkence uygulamalarına son verin” diye seslendi.

HDP milletvekilleri Kemal Bülbül, Abdullah Koç, Erdal Aydemir, Hasan Özgüneş, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin, Murat Sarısaç, Mahmut Toğrul, Fatma Kurtulan, İmam Taşçıer, Hüseyin Kaçmaz ve Celadet Gaydalı, Meclis Dikmen Kapısı’nda açıklama yaptı. HDP Riha Milletvekili Nusrettin Maçin, İmralı’da hukukun hiçe sayıldığını ifade ederek, “İmralı, AKP ve MHP’nin savaş konseptinin iki yıldan fazladır Sayın Öcalan ve oradaki siyasi tutuklular üzerinde hukuku hiçe sayarak, insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak, resmen hukukun katledildiği bir Ada’ya dönüşmüş bulunmaktadır. Bu savaş konsepti, başta toplumun bütün kesimlerini kutuplaştırmak, baskıları arttırmak, toplumun bütün taleplerini, bütün eleştirilerini, hak ve özgürlük uğruna verilen mücadeleyi susturmak için İmralı’da başlatılan bu tecrit, bugün biz HDP Parlamento Grubu da dahil şu an tecrit altındayız” dedi.

Maçin, tecride karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurgulayarak, “Açıkça içeride, dışarıda, toplumun hayatının bütün alanlarında, bu savaş konseptine karşı fikir üreten, politika üreten, demokrasiye, barışa, diyaloga çağrı yapan, bunu isteyen bütün kesimleri bu iktidar polis gücüyle susturmaya çalışıyor. Biz bunu kabul etmeyiz. Kürt halkının yüz yıllık bir mücadele geleneği vardır. 21.yüzyıla giriyoruz, Cumhuriyet’in ikinci yüz yılına giriyoruz, hala tecrit uygulanıyor. Tecrit demek, hukuk devleti olmaktan çıkmak demektir, yasaları, kanunları, siyasallaştırmaktır. Tam da AKP ve MHP’nin kurmuş olduğu bu savaş konsepti budur. Bütün toplumu susturmaya çalışıyor. Biz her yerde, Meclis’te, sokakta, fabrikada, tarlada, mahallede hayatın olduğu bütün alanlarda haykıracağız. Bizi hiçbir güç susturamaz” ifadelerini kullandı.

“Öcalan üzerindeki tecridi kaldırın” diye seslenen Maçin, şunları ekledi: “İmralı’daki tecridi kaldırın, cezaevlerindeki keyfi uygulamalara, işkence uygulamalarına son verin, hasta tutsaklara özgürlük diyoruz. Bir insan hastaysa, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa, bunun içeride tutulması kadar insan hakkı ihlali olamaz. Basın, kamuoyu, halklarımız şunu bilsin ki 2023’te bu faşist iktidarı göndereceğiz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.