IFoX Sözcüsü: Rezalet

  • Gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren IFoX Sözcüsü Şanar Yurdatapan, “Sözün bittiği yer çoktan aşıldı. Artık eylem zamanı” dedi. 

 

Düşünce Suçuna Karşı Girişim (IFoX) Sözcüsü Şanar Yurdatapan, gazetecilerin işkenceyle gözaltına alınması ve tutuklamasına tepki gösterdi. Yurdatapan, şunları söyledi: “Tek kelime ile rezalet! Dün 29 Ekim’di, bütün kanallarda Cumhuriyetin meziyetleri övülüp dururken, muhalif kim varsa bir bahaneyle içeri tıkılıyor. En başta da gazeteciler, çünkü oynanan kirli oyunları ortaya çıkaran onlar. Onlar susturulmalı ki meydan tamamen Saray medyasına kalsın ve insanlar aldatılıp dursun. Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabirleri, evlerine yapılan gece yarısı baskınlarıyla, ters kelepçelerle gözaltına alındı. Ne lüzum vardı savcılık ifadeye çağırsa gidecek bu kişilere yapılan bu vahşi muameleye? Şu lüzum var ki; onları gazeteci değil, terörist gibi göstermek. Suçları, mesleklerinin gereğini yapmalarıdır.”

 

IFoX Sözcüsü Şanar Yurdatapan

 

Sözün bittiği yerin çoktan aşıldığını dile getiren Yurdatapan, eylem yollarının kullanılması gerektiğini belirterek, şunları ekledi: “Kaç iktidar geldi, geçti ama muhalifler her dönem mahkeme koridorlarını, hapishane koğuşlarını, hücrelerini doldurdu. Ama bunca yıllık deneyimimle söyleyebilirim ki hiçbir iktidar, hukuku, hatta kendi yaptığı antidemokratik yasaları bile bugünkü kadar pervasızca, bugünkü kadar edepsizce çiğnemedi. Sözün bittiği yer çoktan aşıldı. Defalarca aşıldı ama en barizi, Erdoğan’ın ‘mahkeme kararlarına uymadığını, saygı da duymadığını’ söylediği gün geri dönülmezcesine aşıldı. Artık eylem zamanı. Şiddete başvurmadan yapılabilecek çok eylem var. Hepsini denemek zorundayız.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.