İki gerilla şehit düştü

  • HPG BİM, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarında şehit düşen iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı; Pirdoğan Amed (Mahfus Göçeri / Amed) ve Şoreş Botan (Kemal Türker / Wan).

BİM, iki gerilla ile ilgili şu bilgileri verdi:

Pirdoğan Amed, Avaşîn’deki birçok eylemde en önde yer aldı. 27 Nisan günü bir eylem sırasında yaralandı ve eylem sonrasında geri çekildikten sonra şehadete ulaştı. Pirdoğan bu tarihi direnişte fedaice düşman üzerine gitti ve birçok eylemde büyük roller üstlenerek şehitler kervanına katıldı.

Avaşîn’de hep eylemdeydi

Amed’de yurtsever bir ailede dünyaya geldi, Kürtlük geleneklerine ve değerlerine sahip çıkan bir ortamda büyüdü. Aynı zamanda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne aktif katılımların olduğu bir aile çevresine sahip olan Pirdoğan, Kürt halkının özgürlük davasında yer almayı borç bilerek gerilla saflarına katıldı. Yoldaşlarına olan bağlılığıyla tanınan Pirdoğan, işgalci Türk devletinin saldırılarının en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Avaşîn’de şehadete ulaşan yoldaşlarının intikamını almak ve düşmanı bu kutsal topraklardan atmak için geliştirilen birçok eyleme yüksek cesareti ve saldırı ruhuyla öncülük etti. Yeni dönem gerillacılığının gereği olarak askeri anlamda uzmanlaşan ve bu uzmanlığı sayesinde gerçekleştirdiği eylemlerle düşmana korku salan Pirdoğan, cesareti, fedakarlığı ve emekçi özellikleriyle örnek bir Apocu militan olmayı başardı.

Avaşîn’de Türk sömürgeciliğine ve soykırım saldırılarına karşı geliştirdiği mücadeleyle Kürdistan kahramanlık tarihindeki yerini layıkıyla alan Pirdoğan’ın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, devrettiği direniş bayrağını hayallerini gerçekleştirene kadar taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

Devrimci görevlerini başardı

Şoreş Botan, 5 Mayıs günü saat 09.30’da Zap’ın Şamkê alanında görevi başındayken gerçekleşen bombardıman sonucunda şehadete ulaştı.

Wan’ın yurtsever ve kadim Serhat kültürüne bağlı bir ailesinde dünyaya geldi. Sömürgeci Türk devletinin geliştirdiği zulme çocuk yaşında tanıklık etti. Aynı zamanda bedel veren bir aileden olması Şoreş’in özgürlük davasına bağlı olmasında ve devrim saflarına katılımında belirleyici oldu.

İşgalci Türk devletinin soykırım saldırıları çerçevesinde Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı geliştirilen birçok eylemde yer alan Şoreş, enerjisiyle etrafındaki yoldaşlarını da harekete geçiren örnek bir militan olmayı başardı. Yaşamdaki Apocu yiğit duruş kadar askeri sanattaki becerisiyle de yeni dönem gerillacılığının uygulanmasında büyük bir kararlılığın ve başarılı pratiklerin sahibi oldu.

Sömürgeci Türk devletinin son olarak Metîna, Avaşîn ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı Kürt soykırımını amaçlayan operasyonlarına karşı tarihi sorumluluk bilinciyle hareket eden Şoreş, Küçük Cilo alanı başta olmak üzere düşmanın olduğu her yerde eylemlere öncülük ederek tarihin omuzlarına yüklediği devrimci görevleri başarılı bir şekilde yerine getirmesini bildi. TC gibi soykırımcı bir yapıya karşı halkının özgürlüğü için mücadele eden ve bu destansı mücadele sonucunda şehadete ulaşan Şoreş, yoldaşlığındaki sadeliği ve dürüstlüğüyle örnek bir Apocu militandı.

Değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.