İki günde 30 asker öldürüldü

  • HPG, Türk ordusunun Garê’ye yönelik işgal saldırısının ilk iki gününden 30’dan fazla askerin öldürüldüğünü bildirdi.

 

Başûrê Kurdistan’ın sınırdan uzak iç alanında bulunan Garê’ye bu mevsimde saldırı yapan Türk ordusu, ilk iki günde istediği sonucu alamayarak hezimete uğradı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

* Türk ordusu, 10 Şubat günü saat 03.00’te Garê bölgesine bağlı birçok alanı yoğun bir şekilde bombaladığını, helikopter saldırıları eşliğinde Siyanê alanına indirmeler yaptı. Saat 05.00’te Siyanê alanına indirilen Türk güçleri ile ilk temas yaşandı. Gerillanın etkili bir şekilde vurması ile birçok işgalci öldürüldü, yaralandı. Darbe yiyen Türk güçleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Çatışma alanı ve bölgedeki bir kamp savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalandı. Bombardımandan sonra toplanan Türk güçlerine karşı harekete geçen gerilla, burada onlarca Türk askerini öldürdü. Ağır bir darbe alan işgalci Türk güçleri, çatışma yerinden uzaklaşmak zorunda kaldı. Türk ordusu, öğle saatlerinde ve sonrasında çatışma yerini savaş uçaklarıyla 6 kez bombaladı. Daha sonra aynı alanı helikopterle de bombalamak istedi, ancak gerilla müdahale edince helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. Siyanê alanındaki çatışmalar 10 Şubat’tan beri sürüyor. Aynı zamanda Garê alanı üzerinde sürekli bir biçimde keşif ve savaş uçağı hareketliliği devam eediyor.

*  Türk savaş uçakları, 11 Şubat günü Garê bölgesine bağlı Sêdarê alanını 6 kez, Nêranê alanını 5 kez, Museleka, Bilindbazê ve Şkeftiyan köylerinin çevresini 9 kez bombaladı.

*  Akrê – Siyanê hattında ve Qela Seddam alanında 11 Şubat günü saat 20.00’den itibaren Skorsky helikopterlerinin hareketliliği devam ediyor.

*  Türk güçleri, Ergenê ve Siyanê hattına yerleşerek arazide yayılmaya çalıştı. Garê alanındaki birçok yere daha indirme yapmak istedi, ancak bu girişimleri gerilla tarafından müdahale edilerek engellendi.

* Türk ordusunun Garê’ye dönük saldırısı, gerillanın direnişi karşısında hezimete uğradı, alana indirilen işgalciler gerilla tarafından kuşatmaya alındı. Türk ordusu, güçlerini ancak yoğun hava saldırıları geliştirerek korumaya çalışıyor.

*  Türk ordusu yoğun bir şekilde savaş tekniği kullanıp alanı sürekli bir biçimde bombalıyor. Gerilla ise yeni dönem taktikleri ve hareket tarzı ile işgalci Türk ordusunun tüm tekniğini boşa çıkarıp etkili darbeler vuruyor. Elindeki tüm savaş tekniğine rağmen işgalci Türk ordusu sonuç alamayıp darbe üzerine darbe almaktan kurtulamadı.

* Türk Milli Savunma Bakanlığı’nın Garê saldırısına ilişkin yaptığı açıklama, tamamen yalana dayalıdır. Hakikatleri çarpıtarak kamuoyunu aldatma çabasından ibarettir. Bilakis Türk ordusu yaşanan çatışmalarda 30’un üzerinde kayıp verdi. Gerilla şehadetileri ise belirtildiği kadar olmayıp ileride isimleriyle kamuoyuna açıklanacak.

* KDP güçlerinin bizzat Garê operasyonuna katıldığı yönünde herhangi bir tespitimiz yoktur. Bu yönlü bilgiler doğru değildir. Garê saldırısına katılan işgalci Türk güçleri ve helikopterleri, Şırnak’tan Başika üssüne, oradan da Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesi üzerinden Garê’ye geldi. KDP’nin bu durum karşısında herhangi bir tepkisi de görülmedi.

* Yalan propagandalarla sahte zaferler üreterek kamuoyunu aldatmaya alışkın olan Türk özel savaş hükümeti, Garê saldırısından beklediği sonucu alamayıp daha ilk günde hezimete uğradığında başka bir yalana başvurdu. İbrahim Parım adlı kişinin fotoğraflarını basına servis ederek PKK’nin lojistik sorumlusunun özel bir MİT operasyonu ile yakalandığını ileri sürdü. İbrahim Parım adlı kişi, uzun bir süre önce partimizden uzaklaştırılmış ve sonrasında düşmana teslim olmuş sıradan biridir. Türk özel savaş medyasının servis ettiği haberler doğru olmayıp psikolojik savaş amaçlı kara bir propagandadan ibarettir.  BEHDİNAN

 

Şırnak ve Siirt kırsalında saldırı

Şırnak ve Siirt kentleri kırsalında askeri saldırı başlatıldı. 

Türk İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Eren-10 Gabar” adıyla Şırnak ve Siirt’te yeni bir askeri operasyonun başlatıldığı duyuruldu. Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve korucu timlerinden oluşan bin 73 personelin (68 operasyonel tim) görev aldığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nca Omeryan kırsalında komando ve korucuların katılımıyla başlatılan “Eren-5 Şehit Güvenlik Korucusu Evren Başçı Özel Birlik Operasyonu” da devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.