İki hamlede 26 asker

.

.

  • Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş devrimci hamleleri çerçevesinde Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla yapılan eylemlerde 26 asker daha öldürüldü. 

Gerillanın 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlama eylemleri devam ediyor. Son eylemlerde 26 Türk askeri öldürüldü; 1 mobesse kamera sistemi, 1 askeri çadır, 1 mevzi imha edildi,  1 mobesse kamera sistemine ise el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Xakurkê Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 23 Haziran saat 03.00’te Xakurkê'nin Girê Şehîd Şahan çevresine yerleştirilen mobesse kamera sistemi imha edildi. Aynı gün saat 10.30’da Girê Şehîd Şahan’daki Türk askerleri, iki koldan yarı hareketli timler tarafından suikast ve ağır silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü. 
* Girê Karker’deki Türk askerleri, 24 Haziran saat 13.00 ve 15.00’te ağır silahlarla hedef alındı; 3'ü öldürüldü, 1 mevzi imha edildi. Aynı gün Ermûş alanının Girê Şehîd Botan’daki Türk askerleri de vuruldu. 
* Girê Şehîd Axîn’deki Türk askerleri, 26 Haziran saat 08.45’te ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* Türk ordusunun Girê Şehîd Kamûran alanına yerleştirdiği mobesse kamera sistemine 26 Haziran'da el konuldu. 

Avaşîn Bölgesi

* Avaşîn'in Kanî Biyê yamaçlarında 25 Haziran'da hareket halinde olan bir grup işgalci, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde hareketli gerilla timleri tarafından takip edilerek denetim altına alındı. Aynı gün saat 18.00’de ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulaün askerlerden 6'sı öldürüldü. 
* Werxelê Direniş Alanı çevresinde hareket halinde olan Türk askerleri, 26 Haziran saat 08.10’da vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

Zap Bölgesi

* Zap'ın Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nın savaş tünellerine doğru 25 ve 26 Haziran'da ilerlemek isteyen Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde üç kez ağır silahlarla vuruldu. 
* Şikefta Birîndara Direniş Alanı çevresine konumlanmak isteyen Türk askerleri, 25 Haziran saat 13.40’ta hareketli gerilla timleri tarafından denetim altına alındıktan sonra 2 koldan eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, ferdi silahlarla vurarak 2'sini öldürdü, 1 mobesse kamera sistemini imha etti. İkinci eylem kolu ise bir grup askeri etkili bir şekilde vurarak 4'ünü öldürdü ve 1 askeri çadırı imha etti. 
* Türk ordusu 26 Haziran günü Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Zemanî savaş tünellerine doğru ilerlemek istedi. Gerilla, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde müdahale edince çatışma çıktı ve Türk askerleri geri çekilmek zorunda kaldı. 
* YJA Star gerillaları, 26 Haziran saat 15.15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerlerini vurarak 1'ini öldürdü. Türk askerleri, saat 15.30’da patlayıcılarla savaş tünellerine saldırmak isteyen sabotaj taktiğiyle müdahale edildi ve 2'si daha öldürüldü. Saat 19.45’te alana indirme yapmak isteyen helikopterler de yoğun  ateş altına alındı. Tekrar savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı çevresinde hareket halinde olan Türk askerleri, 27 Haziran saat 05.00’tedenetim altına alındıktan sonra ferdi silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

Kimyasal ve patlayıcılar

* Türk ordusu, 25 ve 26 Haziran günleri Şehîd Berxwedan ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları'nı 24 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı. 

Diğer bombardımanlar

* Xakurkê'ye bağlı Girê Şekîf, Geliyê Çilûçar, Geliyê Lolanê ve Girê Şehîd Akîf alanları, 24 Haziran’da sınır hattındaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı. 
* Avaşîn'ee bağlı Werxelê Alanı, 25 Haziran’da sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ve 4 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Zap'a bağlı bağlı Çemço ve Koker alanları, 25 Haziran'da  sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. 
* Metîna'ya bağlı Girê Ortê alanı, 25 ve 27 Haziran tarihleri arasında TC’nin Kanîmasî üssünden atılan obüslerle bombalandı. 
* Zap'a bağlı Saca, Şehîd Şahîn, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları, 26 Haziran'da onlarca kez saldırı helikopteri ve obüslerle, 7 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.