İki küçük çocuğa cinsel saldırı

Kadın Haberleri —

❏

  • Qileban ve Derecik’te biri 5, diğeri 8 yaşında bir çocuk, erkeklerin cinsel saldırısına uğradı. Êlih’te engelli kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan İ. D. isimli şahsın ise iş yeri mahalleli tarafından yakıldı.

HABER MERKEZİ

Colemêrg’in Derecik ilçesine bağlı bir köyde Tacettin G. isimli erkek, B.S. adlı 5 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu. 16 Mayıs günü yaşanan olayı fark eden köyde yaşayan yurttaşlar Tacettin G.’yi yakaladı. Derecik İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen fail ifade işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
Haber aldıkları ilk andan itibaren etkin bir hukuki sürecin yürütülmesi için davayı takip eden Hakkari Barosu, zanlı yakınlarına, köyün kimi önde gelenlerinin aracı kılınıp, cinsel istismarın üstünün örtülmesi amacıyla, B.S'nin ailesine hukuki yollara başvurmaktan vazgeçmesi için baskı yapıldığı yönünde ciddi iddiaların olduğunu öne sürdü. Açıklama yapan Baro, konunun bütün hukuki süreçlerinde, mağdur B.S'den ve ailesinden yana taraf olacaklarını vurguladı. 
Şirnex’in Qileban ilçesi Mehrav Mahallesi’nde de V.A.Ü. adlı bir erkeğin 8 yaşındaki bir erkek çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi. Olay, küçük çocuğun yaşananları ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. 19 Mayıs günü yaşanan olay sonrası küçük çocuk tedaviye götürülürken, V.A.Ü.’nün ise gözaltına alındığı ve İlçe Emniyeti’nde tutulduğu öğrenildi. Olay sonrası V.A.Ü.’nün daha önce de ufak çocukları istismar ettiğini iddia eden mahalleliler, failin evini taşladı. 

Tecavüzcünün iş yeri ateşe verildi 

Êlih’te İ.D. adlı kişinin, 17 Mayıs’ta evinin önünde oturan zihinsel engelli kız çocuğunu araçla kaçırdıktan sonra tecavüz ettiği belirtildi. Ailenin şikayeti üzerine İ.D. gözaltına alınarak Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İşlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede ifadesi alınan İ.D., "cinsel saldırı" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın duyulması üzerine tecavüz sanığının iş yerinin bulunduğu Yenimahalle'deki yurttaşlar sokağa döküldü. Akşam saatlerinde İ. D.'nin işyeri önünde toplanan kalabalık grup, işyerini ateşe verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.