‘Kanaat önderi’ tecavüzcüler Adalet Bakanı’na soruldu

Kadın Haberleri —

Ebru Günay

Ebru Günay

  • Mêrdîn’in Derîk ilçesinde N.Ç Davası’nın hükümlüsü olan Şeyhdavut D.’nin ‘Kanaat önderi’ olması ile oğlu Hattap D ile kuzeni Hasan D'nin tecavüzü sonucu genç bir kadının hamile kalması, davanın üstünün örtülmesi olaylarını HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

HDP Parti Sözcüsü ve Mêrdîn (Mardin) Milletvekili Ebru Günay, Mêrdîn’in Derîk ilçesinde N.Ç Davası’nın hükümlüsü olan Şeyhdavut D.’nin ‘Kanaat önderi’ olarak Derik Kaymakamlığının etkinliğine katılmasına ilişkin meclise soru önergesi verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunulan soru önergesinde 13 yaşındaki N.Ç.’nin davası hatırlatıldı. N.Ç. Davası olarak bilinen davada Şeyhdavut D.’nin de aralarında bulunduğu asker, memur, korucu, muhtar gibi 26 devlet görevlisinin yargılandığı tecavüz davasında Şeyhdavut D. hüküm giymişti. 

Ebru Günay soru önergesinde ayrıca Şeyhdavut D.’nin oğlu Hattap D. ile kuzeni Hasan D.’nin tecavüzene uğrayan ve olay tarihinde 20 yaşında olan genç kadının görülmeyen davasını da sordu.

Soru önergesinde genç kadının tecavüz sonrası hamileliği, yapılan şantaj ve tehditleri, savcılığın hiçbir inceleme yapılmadan, DNA testi olmadan davayı nasıl kapattığını anlatan Günay, Adalet Bakan’ı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması için şu soruları yöneltti:

  • “Mart 2013 yılında yaşanan ve 20 yaşındaki bir genç kadının N.Ç. davasında cinsel istismar sanığı Şeyhdavut D.’nin oğlu Hattap D. ve kuzeni Hasan D. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı olaydan haberiniz var mıdır?
  • Genç kadının açtığı davanın Derik Cumhuriyet Savcılığı tarafından DNA örnekleri alınmadan ‘delil olmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararıyla kapatılmasına dair herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır?
  • Genç kadının 2014 yılında çocuğun biyolojik babasının tespit edilmesi için İstanbul’da Aile Mahkemesi’ne yaptığı başvuru sonucunda bebeğin biyolojik babasının Hattap D. olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine başlatacağınız herhangi bir soruşturma var mıdır?
  • Mardin’de 13 yaşındaki N.Ç.’ye tecavüz eden ve aralarında asker, memur, korucu, muhtar gibi birçok devlet görevlisinin bulunduğu 26 kişinin yargılandığı davanın hükümlüsü olan Şeyhdavut D.’nin Derik Kaymakamlığı tarafından yapılan bir etkinlikte ‘kanaat önderi’ seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu şahsı ‘kanaat önderi’ seçen kişiler hakkında gerekli idari soruşturmaları yapacak mısınız?”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.