İki tepe havadan, biri de karadan vuruldu

.

.

  • Gerillalar, Zendura ve Şehit Serdar tepelerindeki Türk güçlerini havadan, Koordine Tepesi’ndekileri ise karadan vurdu.

 

Türk ordusunun Kuzey ve Güney Kürdistan’daki işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, havadan ve karadan eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu detaylar paylaşıldı:

* Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 26 Mayıs günü saat 07.50’de Metîna’nın Zendura Tepesi’ndeki Türk güçlerine havadan bir eylem gerçekleştirildi. Belirlenen hedefler tam isabetle vuruldu.

* Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 27 Mayıs günü saat 09.30’da Avaşîn’in Şehit Serdar Tepesi’ndeki Türk güçlerini hedef aldı. Belirlenen hedefler tam isabetle vuruldu.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

* Türk güçleri, Avaşîn’in Dola Maran sırtlarına 26 Mayıs günü saat 18.30’da helikopterlerle indirme yapmak isterken gerilla müdahalesiyle karşılaştı. Gerillaların ağır silahlarla müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Zap’ın Girê karakolu, 27 Mayıs günü saat 09.30’da ağır silahlarla vuruldu.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

* Gerillalar, 25 Mayıs günü saat 14.30’da Heftanîn’in Bektorya alanındaki Koordine Tepesi’nde bulunan Türk güçlerine yönelik iki eylem gerçekleştirdi. Birinci eylemde; 3 askerin bulunduğu 1 mevzi hedeflenerek vuruldu; 3 asker öldürüldü, mevzi imha edildi. İkinci eylemde ise içerisinde 2 askerin bulunduğu kameriye hedeflenerek vuruldu; 2 asker öldürüldü, kameriye imha edildi ve 1 radar da darbelendi.

*  İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük helikopter ve savaş uçaklarıyla saldırılarını, 26 Mayıs’ta da sürdürdü. Saldırılarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.