İlaç verilmedi, kolları kırıldı, sürgün edildi

Hasan Aşa

Hasan Aşa

  • Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde, infazı yakılan tutsaklardan ağır hasta Hasan Aşa, geçen hafta cezaevinde işkenceye maruz kaldı. Yaklaşık 15 gardiyan tarafından darp edilmesi sonucu sırtında ve kollarında kırıklar meydana geldiği öğrenilen Aşa’nın, kolları alçıya alındı. Aşa, yaşananların ardından ailesine haber verilmeden Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne sürgün edildi. 

Vücut fonksiyonlarını yüzde 91 oranında kaybeden ve diyaliz hastası olan Aşa’nın ailesi, geçen hafta açık görüş olup olmadığını öğrenmek için Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ni aradı. Aileye, Hasan Aşa isminde bir tutsağın olmadığı aktarıldı. Bunun üzerine endişelenerek, arayışlarını sürdüren aile, Aşa’nın yerini öğrenemeyince avukatına ulaştı. Avukat aracılığıyla Aşa’nın Erzurum’a sürgün öğrenen aile, Aşa ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Telefon görüşmesinde yaşadıklarını anlatan Aşa, tedavisi için ihtiyaç duyduğu ilaçların kendisine verilmemesi üzerine gardiyanlar ile aralarında tartışma yaşandığını aktardı. Tartışmanın sonucunda 15 kadar gardiyanın koğuşa girerek, kendisini darp ettiğini aktaran Aşa, maruz kaldığı darp sonucu hastaneye sevk edildiğini, iki kolu ile sırt bölgesindeki iki  kemiğinde kırıklar oluştuğunu belirtti. Kırıklar nedeniyle kolları ve sırtının alçıya alındığını aktaran Aşa, tedavisinin de yapılmadan Erzurum Dumlu Cezaevi’ne sürgün edildiğini belirtti. 

Aynur Aşa, yaşananlar dolayısıyla kaygılı olduklarını belirterek, "İnfazı yakıldı. Yüzde 91 engelli. İki yıldır zaten tek başına hücrede tutuluyor. Parmakları çürümeye başlamış” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.