İlhak planı sürüyor, 'endişeliler' toplanıyor

Dünya Haberleri —

fotoğraf: APF

fotoğraf: APF

  • Geçtiğimiz cuma gecesi Doğu Kudüs’te Filistinliler ile İsrail polisi arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. İsrail devleti, uluslararası çağrılara rağmen “savaş suçu” sayılabileceği belirtilen Doğu Kudüs’ü ilhak politikasını sürdürüyor. 

 

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılması üzerine başlayan gerilim Cuma gecesi Mescid-i Aksa’da tansiyonun yükselmesine neden olmuştu.

200’den fazla Filistinlinin yaralanmasına yol açan saldırılar Pazar gecesi de devam etti, Filistin Kızılay’ı en az 50 göstericinin yaralandığını duyurdu.

İsrail devleti bütün tepkilere rağmen Filistin bölgelerini ilhak politikasını sürdürüyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun “Kudüs İsrail’in başkentidir. Her ulus kendi başkentini kurarken, bizim de Kudüs’te inşa etme hakkımız var. Yaptığımız budur ve yapmaya devam edeceğimiz de budur” sözleriyle işgal siyasetinin devam edeceğini bir kez daha deklare etti.

Doğu Kudüs’te yaşanan olaylar nedeniyle uluslararası toplumdan İsrail’e yoğun tepki geldi. ABD daha ‘ılıman’ bir dil kullanırken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi acil olarak toplanma kararı aldı.

BM, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlileri evlerinden zorla tahliye etmesinin savaş suçu sayılabileceğini belirtmiş, ”İşgal gücü Filistinlilerin özel mülkiyete el koyamaz ve kendi hukukunu uygulayamaz" açıklamasını yapmıştı.

KUDÜS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.