İmamoğlu için 'siyasi yasak' talebi

Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu

  • Savcı, “hakaret” iddiasıyla açılan davada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "siyasi yasak" kararı verilmesini istedi. 

 

Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesine yönelik eleştirilerde bulunmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” iddiasıyla açtığı davanın üçüncü duruşması görüldü.  Kartal Anadolu Adliyesi’ndeki 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İmamoğlu katılmazken, avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada tanık olarak dinlenen Fox TV muhabiri Gülşah İnce, “Görüntüler ayan beyan ortada. Ekrem İmamoğlu’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında sarf ettiği sözlerini alıntılayarak kendisine sorduk” dedi. Bunun üzerine avukatlar net olarak anlaşılması için kayda geçilmesini istedi. Hakim, “Herhangi bir çözümleme yapmaya gerek yok. Bu sözü kime söylediği belli. Süleyman Soylu’ya söylemiştir. Ben de o şekilde düşünüyorum” dedi. Avukatların "sözlerinizi kayda geçirin" demesi üzerine hakim, sözlerini kayda geçirdi. Hakim daha sonra, “Bu sözleri Süleyman Soylu’ya dememiştir diyen birini tanımam bu dünyada. Belli zaten” demesi üzerine salonda gülüşmeler yaşandı.

Mütalaasını mahkemeye sunan iddia makamı, diğer tanıkların dinlenmesini talep etti. Hakim, davaya bir yararı olmayacağını belirterek, savcının talebini ve avukatların tanıkların zorla getirilmesi talebini reddetti. Avukatlar, hakimin tarafsız olduğuna inanmadıklarını belirterek, reddi hakim talebinde bulundu. Hakim, avukatların reddi hakim talebini de reddetti.

Hakim, savcının esas hakkındaki mütalaasını sunmasını istedi. Savcı, İmamoğlu için Türk Ceza Kanunu'nun “siyasi yasak” içeren 53. maddesinin uygulamasını talep etti. Hakimin, duruşmayı 25 Kasım’a ertelemek istemesine avukatlar itiraz etti. İtiraz üzerine duruşma tarihi 14 Aralık'ta belirlendi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.