İmralı için yeni başvuru

.

.

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleriyle görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni bir başvuru yaptı. 

 

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca, Faik Özgür Erol, Cengiz Yürekli ve Serbay Köklü müvekkilleriyle görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeniden başvurdu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı ”Yol Haritası” gerekçesiyle 23 Eylül 2020’de 6 aylık avukat görüş yasağı getirmişti. Görüş yasağı 23 Mart’ta bitmesine rağmen avukatların yaptıkları başvurulara ne olumlu ne de olumsuz yanıt verilmiyor.

Öcalan’ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti.

Görüşme yarıda kesildi

22 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Öcalan, telefonla görüş hakkından ilk defa 27 Nisan 2020 tarihinde yararlandırılmıştı. 

Öcalan kendisine uygulanan tecrit politikası devam ederken, sosyal medyada yer alan kimi paylaşımlardan kaynaklı kamuoyunda kaygıların büyümesi üzerine geçtiğimiz 25 Mart günü kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefon görüşülmüş, fakat Mehmet Öcalan bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurmuştu.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.