İmralı nöbeti 4. haftasında

HDP milletvekillerinin Adalet Nöbeti

HDP milletvekillerinin Adalet Nöbeti

  • İmralı tecridi sona ermeden Türkiye’nin gerçek anlamda bir demokrasiye kavuşmasının mümkün olmadığına dikkat çeken HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Çözüm bir ada mesafesindedir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi ve uygulanan ağırlaştırılmış tecridin bir an önce kaldırılması için başlattığı Adalet Nöbeti, 22. gününde.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile milletvekilleri Hişyar Özsoy, Mahmut Toğrul, Dilan Dirayet Taşdemir, Ömer Öcalan, Necdet İpekyüz, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hüseyin Kaçmaz, Zeynel Özen ve Kemal Peköz, dün “İmralı’da hukuk uygulansın” dövizleriyle Meclis bahçesinde açıklama yaptı.

Tecritle sonuç alamazlar

“Siyasi düşüncesi ne olursa olsun Türkiye’de yaşayan her bir demokratın öncelikli görevi tecrit siyasetini deşifre etmek olmalıdır” diyen Beştaş, İmralı’daki tecridin sona ermeden Türkiye’nin gerçek anlamda bir demokrasiye kavuşmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Beştaş, “Diyoruz ki tecritle kimse sonuç alamaz. Sadece erteleyebilir, zamana yayabilir, sorunlar yumağına, duygusal kopuşlara, farklı çözüm arayışlarına neden olabilir” dedi.

Çözüm bir ada mesafesinde

Savaş için başka devletlerin kapısına değil, adaya gidilmesi gerektiğini ifade eden Beştaş, “Oysa çözüm, bir ada mesafesindedir. Türkiye’yi şu an içine düştüğü krizler kuyusundan çıkaracak olan kişinin Öcalan olduğunu bilen güçler, tecritte ısrar ediyor. Tecrit kalkarsa soygun ve talan düzeninin biteceğinden korkuyorlar. Barış ihtimalinin konuşulacağını, ona zeminin açılacağını bilen savaş baronları da istemiyor tecridin sona ermesini” şeklinde konuştu.

Hukukun uygulanmasını istiyoruz

Beştaş, şöyle devam etti: “Milyonların ve bizlerin talebi ayrıcalık değil, hukuk ilkelerinin uygulanmasıdır. Herkes için eşitçe uygulanmasıdır. İmralı kapatılmalıdır, tecrit son bulmalıdır. Bazı meseleleri konuşmayarak, tartışmayarak, tartıştırmayarak, hiçbir şey çözülemez. Bu sadece kendilerini kandırma anlamına gelir. Biz Meclis’ten bir kez daha sesleniyoruz. Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı, iktidar grubu, yetkili herkese, bu tecridi devam ettirerek, milyonlarca Kürt yurttaşı, aynı zamanda bunun kaldırılmasını isteyen Türk toplumunun taleplerini görmezden gelerek, asla başaramayacaksınız.”

Avukatlar tekrar başvurdu

Öte yandan Asrın Hukuk Bürosu avukatları, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan ve 21 aydan fazla bir süredir kendisinden haber alınamayan Öcalan ile görüşmek için dün bir kez daha Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne başvurdu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.