İmralı’ya 100 bin kartpostal

Dünya Haberleri —

.

.

  • “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için kartpostal kampanyası başlatıldı. Öcalan’ın bulunduğu İmralı’ya 100 bin kartpostal gönderilecek.
  • Nobel Barış Ödülü sahibi Jody Williams, Yunanistan eski Maliye Bakanı Varoufakis, Almanya Milletvekili Gysi, Güney Afrikalı aktivist Mahomed, İsviçreli politikacı Warner ve İngiliz milletvekili McDonnell kampanyaya katılım çağrısı yaptı.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 25 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 33 aydır haber alınamıyor. Bir tarafta İmralı’da mutlak tecrit devam ederken, 10 Ekim’de küresel düzeyde başlayan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası ise sürüyor. Bu kapsamda birçok merkezde yürüyüşler, açıklamalar, paneller başta olmak üzere çeşitli eylem ve etkinlikler yayılarak devam ediyor. 
10 Aralık’ta “Küresel Öcalan Kitapları Günü-Öcalan Books Day” etkinliklerine dünyanın dört bir yanından katılım olurken Kürtler ve dostları yeni bir kampanya başlattı. 

Çok sayıda isimden çağrı
Dünya Çapında Öcalan’a Özgürlük Kampanyası (Freedom for Öcalan Worlwide Campaign) Abdullah Öcalan'a yüz bin mesaj göndermeyi amaçlayan büyük bir kartpostal kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Nobel Barış Ödülü sahibi Jody Williams, Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Almanya Federal Parlamento Milletvekili Gregor Gysi, Güney Afrikalı aktivist ve kadın hakları savunucusu Fazela Mahomed, İsviçreli barış aktivisti ve politikacı Élisabeth Decrey Warner, AP eski üyesi Jürgen Klute, Yunan sanatçı Maria Koliopoulou ve İngiliz milletvekili ve eski Gölge Hazine Şansölyesi John McDonnell, İsviçre Kanser Birliği Başkanı Franco Cavalli, İsviçre Ulusal Konseyi Üyesi Laurence Fehlmann Rielle, Kurdistan’a Barış Kampanyası’nın kurucusu Estella Schmidt, Kürt İnsan Hakları Eylem Grubu’nun Başkanı Güney Afrikalı Profesör Mahmoud Patel’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi kampanyaya katılım çağrısı yaptı.

Dünyanın her yerinden 
Dünyanın dört bir yanından İmralı'ya Öcalan'ı selamlayan ve onunla dayanışmayı dile getiren, onun fikirlerini öne çıkartan kartlar gönderilecek. Kampanya çağrıcıları bu sembolik jestin Öcalan'ın üzerindeki tecridin kırılması ve iletişimsiz tutukluluğuna son verilmesinin yanı sıra özgürlüğü için güçlü bir talep ve çağrı olmasını amaçlıyor. Kartpostallar aracılığıyla küresel çapta sağlanacak destekle Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen kampanyaya dikkat çekilecek. Kampanya çağrıcıları bu eylemin uluslararası toplumda da yankı bulması, hükümetler ve kuruluşları siyasi diyaloğa, Kürt sorununun çözümüne öncelik vermeye teşvik etmeyi hedefliyor.  HABER MERKEZİ

Hukuka aykırılığı apaçık
Avrupa Sol Grubu üyesi ve Avrupa Parlamentosu eski üyesi Jürgen Klute, Abdullah Öcalan'ın mutlak iletişimsizliğinin kabul edilemez olduğunu belirterek, tecridin uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı. Klute, şunları söyledi: "Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla iletişim kurma hakkı asgari bir haktır. Öcalan'ın içinde bulunduğu koşullar kabul edilemez. Bu durumun uluslararası standartlara aykırı olduğu çok açık."

Özgürlüğünüzü talep ediyorum

İmralı’ya gönderilecek kartlarda Öcalan’ın görüşlerine yer verilerek özgürlüğü talep ediliyor, dayanışma mesajları gönderiliyor. Üç ayrı kartpostalla Kürt Halk Önderi Öcalan’a gönderilen mesajlar şöyle:

Sayın Abdullah Öcalan, 
Size dayanışma için yazıyorum. 
Bugün kadınlar her yerde hakları için mücadele ediyor. Şöyle demiştiniz: "Kadınlar özgürleşmeden bir toplum asla özgür olamaz. “Ayrıca dünyaya ilham veren “Kadın Yaşam Özgürlük sloganını da siz verdiniz. 
Size katılıyorum ve kadın özgürlüğü teorilerinizi her yerdeki eşitlik hareketleriyle birlikte geliştirebilmeniz ve uygulayabilmeniz için özgürlüğünüzü talep ediyorum.

Sayın Abdullah Öcalan, 
Size dayanışma için yazıyorum. Doğanın tahrip edilmesi, insanlığın bugün karşı karşıya olduğu en önemli zorluktur. 
Şöyle demiştiniz: "Bu kan dökme, açlık ve işsizlik sorunları ekolojiye ihanetin sonucudur ... ekolojiye dayanmayan ses olamaz." 
Size katılıyor ve toplumsal ekoloji teorilerinizi her yerdeki çevre savunucularıyla birlikte geliştirebilmeniz ve uygulayabilmeniz için özgürlüğünüzü talep ediyorum.

Sayın Abdullah Öcalan, 
Size dayanışma için yazıyorum. 
Savaşlar ve çatışmalar dünya çapında her geçen gün yoğunlaşıyor. Şöyle demiştiniz: "Barış seçeneğinin savaş seçeneğinden daha zor olduğunu, ancak anlamlı olduğunu ve başarılı olacağına inandığımı belirtmiştim." 
Size katılıyor, dini çeşitlilik ve etnik bir arada yaşama teorilerinizi geliştirmeniz ve uygulayabilmeniz ve barışı her yere yayabilmeniz için özgürlüğünüzü talep ediyorum.

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.