İngiliz destekli TC ve KDP’nin kaos stratejisi

Forum Haberleri —

  • Kürtlerin ortak gündemde, ortak bir ulusal ruhta ve tutumda buluşmasını engellemek için, KDP-TC ortak medyası günlük onlarca manipülasyon haberi bu temelde servis ediliyor.

SERDEM AMED

Küresel finans kapital güçlerinin Ortadoğu politikalarını uygulayan kirli taşeronlar AKP ve KDP despot rejimleri, İngilizlerin Ortadoğu'daki yeni soğuk savaş doktrini olan "sürekli kaos stratejisinden" besleniyorlar. Esas görevleri, PKK'nin hedeflediği Kürt kazanımlarını bir statüye kavuşturma hamlesini önlemek istiyorlar. Goran Hareketi parlamenterinin dediği gibi Medya Savunma Alanlarını Tora Bora'ya çevirmek gibi korkunç bir amaçları vardır! Kapitalist Modernite güçlerinin yerel işbirlikçileri KDP-TC kirli ittifakıyla, bu kaos stratejisi Kürt soykırımıyla sonuçlandırılmak isteniyor. Hunbaba’ya yapılan Enkidu ihaneti KDP şahsında yeniden sahneleniyor. İmralı tecridi, HDP'nin kapatılması, Rojava ve Güney işgali KDP'nin aktif içinde olduğu çok boyutlu bir tasfiye konseptinin parçası. KDP net bir şekilde bu kaos stratejisinde Kürt iç savaş misyonunu üstlenmiştir.

PKK’nin sözü eylemidir ve bu eylem sonuç yaratır. Eylemle kendini var eden bir halkı, sözle tehdit etme küstahlığını gösteren dili yenmeye muktedirdir. Küresel ölçekte bir tasfiye konsepti devredeyken, Kürt halkının öz savunma gücü olan PKK ortadan kaldırılmak isteniyor. Kürt halkının özgür sorgulama gücünün kendisi "terörize" edilmek isteniyor. PKK Kürtlerle savaşıyor algısını yaratmaya çalışan işbirlikçi Kürtçülük, Amberin Zaman'ın çocuk savaşçılar tezine meşruluk kazandırmakla yetinmeyip, HDP'nin kapatılmasına dayanak ve meşruluk kazandırmak için, kuklası İbrahim Güçlü denilen MİT unsurunu HDP Amed il binası önünde kurdurulmuş ihanet çadırına gönderiyor. Son yayınladığı bildiride "çocuk kaçıran ve savaştıran" kavramının neye gönderme olduğunu Kürt halkı iyi biliyor!

Kürt tasfiye-soykırım konseptinin taşeronu KDP aynı zamanda ENKS'yi Rojava için, KDP-Bakur partilerini Bakur için ve Roj-Gulan, Zerevan-Agirî ve kontra-Kürtçülük taşeronu Hüda-Par çetelerini paramiliter yapılar olarak hazırlıyor. PKK’nin tasfiyesi sonrası boşalan alanı bu kontra-Kürtçülük projesinin satılmış unsurları ve çetecilik ile doldurmayı düşünüyor. KDP ihanetine karşı Kürt halkının topyekûn bir demokratik tecrit uygulaması gerekiyor. İzole edip doğru çizgiye çekmek için onunla mücadeleye girişmesi büyük önem arz ediyor. Kürdistan halkının özgürlüğü için hayati değerde olan ve TC ile birlikte gasp ettikleri milyarlarca dolarlık gelirleri talep etmeleri gerekiyor.

Kürtlerin ortak gündemde, ortak bir ulusal ruhta ve tutumda buluşmasını engellemek için, KDP-TC ortak medyası da günlük onlarca manipülasyon haberi bu temelde servis ediliyor. Bunda ki amaç PKK'nin "terör örgütleri" listesinden çıkarılmasının önünü kesmek, İngilizler de bu planın etkin bir parçasıdır. Zira PKK'nin "terör örgütleri" listesinden çıkarmaya dönük girişimleri engelleyen ve erteleyenlerin başında İngiltere gelmektedir! Kati Piri'nin “PKK'nin Avrupa'ya tehdit oluşturmadığı" yönündeki açıklaması tartışmaya yol açmıştı. Hatta Türk devleti bu açıklamaya çok sert tepki göstermişti. Ve Kati Piri'nin Avrupa Parlamentosu üyeliği de sona erdirilmişti.

İngilizlerin etkin diplomatik temasları Başûr’da yeni bir enerji rotasının kurulması ve PKK'nin bu rotadaki varlığının sona erdirilmesine dönüktür. İngiliz Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın Neçirvan Barzani görüşmesinin zamanlaması da dikkat çekicidir. Kerkük petrolünün hakimi İngiltere, Basra körfezine alternatif ve onunla birleşecek yeni tasarıları sahada geliştiriyor. Bu temelde, TC-KDP işbirliğine YNK'yi de ikna ederek dahil etme peşindeler. Ortadoğu'da yeni dengeler ve kaos stratejileri sahnelenirken NATO’nun yeni genişleme alanı da Ortadoğu'da Kürt coğrafyasıdır. PKK'nin bu coğrafyadaki aktör olma pozisyonu "faktör" olmaya indirgenmeye çalışılıyor. İngiltere Ortadoğu'da, AB-ABD ve İsrail ortak çıkarlar uzlaşılarının temel aktörüdür.

Kimi küresel güçler 21. yüzyılda Kürtleri yeni soykırımın kurbanları olarak seçmiş. Tam tabiriyle Kürt soykırım politikası yürütülmektedir. Ortadoğu'da kesintisiz bir çatışma ve kaos stratejisinin işlemesi için Apocu demokratik devrim paradigması tasfiyenin odağına alınmış ve direkt hedeflemiş durumdadır. Özcesi Ortadoğu stratejileri, kesintisiz kaos ve kesintisiz savaştır. Kürt halkını da buna kurban etmek istiyorlar.

Önce DAİŞ ile denediler PKK izin vermedi. Sonra onlarca cihadist çete örgütünü PKK'nin üstüne saldılar yine başaramadılar. Bugün de TC'ye tüm hava ve kara sınırlarını açtılar ve türlü desteği verdiler, TC’nin Medya Savunma Alanlarına girmesi için herşeyi yaptılar, yapmaya devam ediyorlar! Fakat bir türlü başarılı olamıyorlar. Kürt direniş noktalarını kopartıp, parça parça yutacaklarını ve denetim kuracağını sanan gaflet-ihanet Kürtçülüğü büyük aldanıyor. KUK’culuk veya kurtçuk düşman zihniyeti devam etsede artık miadını doldurmuştur.

Türkiye halkının (İslamcı-milliyetçi) psikolojisini, Kürt’e karşı faşizm pedagojisi eğitimi almış Muharrem İnce en iyi şekilde tanımlıyor! Erdoğan'ın yeni JİTEM’i SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’de diğer örnek faşizm prototipidir. Kürt soykırımında kararlı ve her zamanki gibi ortaklaşan bir yapılanma var. Türkiye toplumu maalesef derin bir koma uykusunda! Hal böyleyken bu faal Kürt soykırım dinamiğini ancak Apocu direniş ruhu boşa çıkarabilir. TC, tarihinin en büyük saldırısına hazırlanırken, Türk faşizmi Kürt halkını ve ülkesini gözüne kestirmiş durumda. Ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceklerdir.

PKK, direniş baharının özgürlük tohumlarını yeniden Kuzey Kürdistan'a ekiyor ve bu yeni doğuş nihai kurtuluşu müjdeliyor! Yeni doğuşun ilk cemresi Amed'e, ikinci cemresi Elih'e, üçüncüsü de Şirnêx'a düştü. Toplumsal özsavunma tohumları Sur'dan, Cizre'den tüm Kürdistan coğrafyasına yayılıyor. Kuzey’deki geçici sessizliği yenilgi ve teslimiyet olarak algılayan pusudaki ihanete de meydan okuyor! Reel yaşamda hakikat sessizliğinin zulmün naralarını bastırdığı o an devrim anıdır. Devrimci süreçlerde adalet vicdanın katı ilkesel yasalarına tabi olur. Sevincin öldürüldüğü coğrafyada yaşam kurak olsa da, tek umut kaynağı PKK'nin direniş çizgisidir. Demokratik halklar devrimi öncülüğünü yapan PKK her türlü işgale ve ihanete karşı Kürt halkının özgür ulusal birlik vicdanını direnişe çağırıyor. Kürt’ün ulusal diriliş ve direniş ruhu şimdi değilse ne zamandır?

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.