Irkçıların ve katillerin “bana bir şey olmaz” dediği ülke

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türkiye’de ırkçılığa ve kadın cinayetlerine gösterilen yüksek tolerans nedeniyle failler için cezasızlık hukuku işletiliyor. "Yangınlara, ırkçılığa, katliamlara ve şiddete karşı isyandayız" sloganıyla alanlara çıkan kadınlar “Türkiye’nin failler için ‘Bana bir şey olmaz’ ülkesi haline geldiğini” belirtti. 

 

Ülkede artan erkek şiddeti, kadın katliamları, ırkçı saldırılar ve orman yangınlarına karşı Adana ve Hatay’da kadınlar alanlara çıktı, eylemlerde nefret politikalarına karşı barışı savunmaktan vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi.
Adana Kadın Platformu, "Yangınlara, ırkçılığa, katliamlara, şiddete karşı isyandayız" sloganıyla İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. 
İktidarın kadın politikasının kadın katillerine güç verdiğini açıklayan Platform, "Sokaklarımızda, evlerimizde, iş yerlerimizde öldürülmemizi münferit olaylarmış gibi göstermeye çalışıyorlar” dedi. Zeynep Sevim’e yönelik erkek şiddetine değinen Platform açıklamasında, “Hayatlarımızı ve yaşam alanlarımızı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak gasp eden AKP-MHP ve onun örgütlü yapılarıdır. Bunu Batman’da 'Buraya kan dökmeye geldik, devlet biziz' diyerek evli olduğu Zeynep Sevim’e işkence ve şiddet uygulayan Samet Aktaş ve uzman çavuş kardeşinden biliyoruz. Erkek aklınız, erkek devletiniz, erkek adaletiniz ile dil, din, sınıf fark etmeksizin yaşamdan kopardığınız, kirpiğine dokunduğunuz her kadın için hesap soracağız” dedi.
Platform, Azra ve Emine’nin katledilmesine de değinerek, katilleri serbest bırakanların, bu cinayetlerin de faili olduğunu belirtti. 

Katliam göz göre göre geldi
Orman yangınlarına işaret eden Adana Kadın Platformu, günlerdir orman yangınlarına, hayvanların katledilmesine seyirci kalındığını kaydetti.
Artan ırkçı saldırılara dikkat çekilen açıklamada, "Geçtiğimiz aylarda Deniz Poyraz, Kürt halkına ve aynı şekilde kadınlara yönelik nefret politikalarının bir sonucu olarak faşist katiller tarafından planlı bir şekilde katledildi” vurgusu yapıldı. Katilin, ‘abicim’ denilerek karşılandığı belirtilen açıklamada, “Kürtlerin her fırsatta hedef gösterilmesiyle beraber, içlerinde 4 kadının da bulunduğu 7 kişilik Dedeoğulları ailesi faşistler tarafından katledildi, evleri ateşe verildi! Faillerin şikayete rağmen serbest bırakılmış olması bu katliamın göz göre göre geldiğinin kanıtıdır.” 
“Nefrete karşı yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” diyen kadınların eylemi sloganlarla sona erdi.

Kadınların yaşamlarından ellerinizi çekin!
Hatay Antakya Büyük Park’ta bir araya gelen Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, ”Yangınlara, ırkçılığa, katliamlara şiddete karşı isyandayız" sloganıyla basın açıklaması yaptı, "Kadınların yaşamlarından ellerinizi çekin! Bizim hayatımız! Susmuyoruz buradayız, isyandayız" denildi. 

Kadınlar savunmasız bırakılmak isteniyor
Türkiye’nin failler için "Bana bir şey olmaz” ülkesi haline geldiğini vurgulayan Zeynep Polat, “Hükümetin erkek egemen, kadın düşmanı, homofobik, ötekileştirici politikaları her gün hayatlarımıza kast ediyor. Bu ülkede yaşayan bütün kadınlar her an şiddetle, tehditle karşı karşıya” diyerek kadınların çaresizliğe sürüklenmek istendiğini ifade etti.
Kadınların erkek şiddetine karşı savunmasız bırakıldığını kaydeden Polat, ”Hayatlarımız haklarımız ve özgürlüğümüz için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Dayanışmamızla, inadımız ve mücadelemizle bir aradayız. Susmuyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.