İş de kurarım, tabuları da yıkarım

Kadın Haberleri —

Reem Dhiab

Reem Dhiab

  • Reem Dhiab, açtığı Levant tarzı mutfağıyla yemek yemeye gelenleri adeta kültür yolculuğuna çıkarıyor. Reem, ilerde açacağı Sabahiyat restoranıyla sadece kadınlarla çalışmayı planlıyor.

Reem Dhiab, bir yıl önce ekonomik zorluklar nedeniyle Şam’dan Reqa’ya göç ettikten sonra hayatını yeniden kurdu. “Dallah And Fanjan” ismiyle açtığı restoranla çalışma hayatına atıldı. Restoranı ise Şam’ın geleneksel Levant mutfağı tarzında tasarlayarak hem kültürünü hem de anılarını canlandırmak istedi.

Restoranın klasik tasarımı, yemek yemeye gelenleri geçmişe götürüyor.  37 yaşında olan Reem Dhiab’in iki kızı var. Levant tarzı restoran projesi halkın beğenesini kazandı ve bu da onu cesaretlendirdi.

Farklı bir tarz denemek istedim

Jinha’ya çalışmalarını anlatan Reem Dhiab, “Farklı bir şey sunmak istedim. Izgara kebap dahil olmak üzere birçok ünlü ve kendine özgü Levant yemeği yapıyorum. Sabah kahvaltısında geleneksel zeytin ve peynir kullanıyorum. Taze yiyecekleri tercih ediyorum ve hazır gıdalardan uzak duruyorum” diyor.

Kadın projeleri umut verici

DAİŞ’in bir zamanlar kadınların hayatını cehenneme çevirdiği Reqa’da şu anda Demokratik Ulus sisteminin kadın haklarının güvenceye alındığını belirten Reem Dhiab, şöyle devam ediyor: “Kadınlar burada yaşamın her alanında etkin rol alıyor. Kadınlara uygun koşullar yaratılıyor, çalışabilecekleri ve kendi projelerini hayata geçirecekleri fırsatlar sunuluyor. Kadınlar tarafından başlatılan projelerin hayranıyım.”

Reem Dhiab, aynı zamanda restoran işletmesiyle toplumsal yargıları kırdığını anlatıyor:

“Toplum kadınları her zaman zayıf olarak görüyor. Azimle ve iradeyle toplumun bakış açısını değiştirerek projemi geliştirdim ve yeteneğimi kanıtladım. Başarı biz öylece dururken gelmez. Güçlü bir irade göstermeli ve cesur olmalıyız. Kadınlar, ne kadar engel olursa olsun pes etmemeli.”

İleride Sabahiyat kadın restoranı açmak isteyen Reem Dhiab, bu projeyle sadece kadınları istihdam edeceğini ve onlara gelir kapısı açacağını söylüyor. REQA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.