İşgalcilere rahat yok

.

.

  • Gerillalar, havadan ve karadan Zendura ile Şehit Azad’daki Türk güçlerini vurdu.

 

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’ndaki işgal saldırılarına karşı direnen gerillalar, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk işgalcilere karşı yapılan eylemlerle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

* Cenga Xabur Devrimci Hamlesi kapsamında 12 Mayıs günü saat 16.30’da Metîna’nın Derarê alanındaki Şehit Azad Tepesi’ndeki işgalciler sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü, 1’i yaralandı.

* Metîna’nın Şehit Serhat Tepesi’ndeki bir grup işgalci 11 Mayıs günü saat 09.30’da vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

* Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 11 Mayıs günü saat 13.15’te Metîna’nın Zendura Tepesi’neki işgalcileri havadan bombaladı. Belirlenen hedefler isabetle vuruldu.

* İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na helikopter ve savaş uçakları ile saldırıları, 10, 11 ve 12 Mayıs’ta devam etti.

 

Hulusi Akar yine Şırnak'ta

Asker kayıpların artması üzerine Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, Metîna, Avaşîn ve Zap bölgesinde devam işgal saldırılarının koordine edildiği Şırnak'a geldi. 

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'den oluşan komuta kademesi, Şırnak'a geldi. Akar, 23 Nisan gecesi Metîna, Avaşîn ve Zap'a başlatılan saldırının Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na gelerek son duruma ilişkin bilgi aldı. Akar ve beraberindeki komuta kademesinin ziyaretinin operasyondaki asker kayıplarının ardından bölgeye korucu sevk edildiği iddialarının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Akar, daha önce operasyondaki zorlanmaya ilişkin “Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyor. Bugüne kadarki mücadelede yapılması gerekenin hepsi yapıldı. Hava hücum harekatlarında helikopterlerimiz 300-500 sorti yaptı. Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK'ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk” ifadelerini kullanmıştı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.