‘İşgale son’a gözaltı

Dünya Haberleri —

Amerikan Demokratik Sosyalistleri

Amerikan Demokratik Sosyalistleri

  • New York’un üç önemli köprüsünü trafiğe kapatan Amerikan Demokratik Sosyalistleri ve Barış için Yahudilerin Sesi aktivistlerinden 300 kişi gözaltına alındı. Aktivistler “işgale son” ve “şimdi ateşkes” pankartları açtı. 

Üç önemli köprüsü ve bir tüneli trafiğe kapatan yüzlerce barış ve ateşkes yanlısı protestocunun gözaltına alındığını açıklayan New York Polis Departmanı eylemin bir buçuk saat sürdüğünü söyledi. Departman, 300 göstericinin gözaltına alındığı eylemde trafiğin durduğunu açıkladı. 
Holland Tüneli'yle Brooklyn, Manhattan ve Williamsburg köprülerinin girişlerinin kapatıldığı gösteride protestocular "Şimdi ateşkes" ve "İşgale son" yazılı pankartlar taşıdı. New York Polis Departmanı (NYPD) sözcüsüne göre bu konumlar yaklaşık bir buçuk saat boyunca kapatıldı ve 300'den fazla kişi gözaltına alındı. Filistin Gençlik Hareketi, Barış için Yahudilerin Sesi ve Amerikan Demokratik Sosyalistleri de dahil olmak üzere çeşitli gruplar gösteriye katıldı.

Manhattan’a Gazze’yi hatırlatmak için 
Rachel Himes adlı bir protestocu The New York Times'a yaptığı açıklamada bu anayolların kapatılmasının amacının halka Gazze'dekilerin mücadelesini hatırlatmak olduğunu söyledi. Himes, "Gazze'de elbette halkın hareket kabiliyeti sınırlı, hareket özgürlüğü yok, isteseler bile gidemiyorlar, bir yerden bir yere taşınıyorlar, sonra o yerler bombalanıyor" dedi.
Gösteriye katılan bir diğer kişi olan Mon Mohapatra da bu düşünceyi tekrarladı. Times'a konuşan Mohapatra, "Ayrılamadığınız bir şehirde kapana kısılmış olmanın nasıl bir his olduğunu göstermeye çalışıyoruz" dedi.
New York Belediye Başkanı Eric Adams pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında "halen hayatını kaybeden masumların acısını" kabul etti ancak protestocuların yaklaşımını eleştirdi. Adams, "Protesto hakkı, bu sabah gördüğümüz gibi köprüleri ve tünelleri kapatma hakkını vermez" dedi. NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.