İslahiye'de açlık grevi sürüyor

Türk cezaevleri/foto:AFP

Türk cezaevleri/foto:AFP

  • İslahiye T Tipi Cezaevi’nde 7 tutsağın maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 18. gününe girdi. 

 

İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan İlhami İşçi, Uğur Ürün, Zennar Demir ve Rojhilatlı Hiccet Umui’nin maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 18; Reşit Dayan ve Uğur Uyar’ın 13 ve Ümit Özen’in ise 10. gününe girdi. 

Tutsakların, avukatları aracılığıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi’ne ilettiği hak ihlalleri şöyle: “Cezaevi girişinde zorla çıplak arandık. Günlük sayımlarda ayakta, askeri düzen şeklinde sesli komut ile sayıma maruz kalıyoruz. Telefon ve görüşme yerlerine gidiş-geliş sırasında askeri sıra şeklinde yürütülüyoruz. Günlük sayımı askeri düzende gerçekleştirmediğimiz taktirde fiziki şiddete maruz kalıyoruz. Diğer cezaevlerinde olan çeşitli sıkıntı ve hak ihlali tutulduğumuz cezaevinde daha fazla.” 

Tutsakları ziyaret eden İHD Antep Şube Başkanı Sinan Taştekin de yeteri kadar şeker, tuz, limon gibi zaruri takviyeler verilmediğini, bu sebeple eylemin “ölüm orucu” şeklinde devam ettiğini belirtmişti.    ANTEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.