Ivana Hoffmann'ın son üç kelimesi belgeselleşiyor

Kadın Haberleri —

Ivana Hoffmann

Ivana Hoffmann

  • Rojava Devrimi’nde DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşen İvana Hoffmann’ın hikayesi belgeselleşiyor. Film yapımcıları Ivana'nın hikayesini somutlaştırmak istediklerini belirterek, destek çağrısı yaptı.

Almanya'nın Duisburg kentinde işçi bir ailede büyüyen İvana Hoffmann, DAİŞ çetelerinin Rojava’ya saldırmasının ardından yönünü Kadın Devrimi için buraya çeviren enternasyonalist devrimcilerden biri oldu.

Eğit-donat çetelerinin Rojava’yı kan gölüne çevirmesine göz yummayan ve devrimin bir parçası olmak isteyen İvana Hoffmann, 2014 yılında kendisi için büyülü bir yolculuğa çıkar.

Ivana’nın hikayesi

Ivana'nın hikayesini belgeselleşmesini isteyen yapımcılar bir açıklama yayınlayarak destek istedi.

“Ivana'nın ilham verici hikayesini sadece yeniden anlatmak istemiyoruz bunu bir belgesel filmle somutlaştırmak istiyoruz” diyen yapımcılar açıklamasında, "'Yoldaşınız, Ivana Hoffmann' Ivana Hoffmann'ın veda mektubundaki son üç kelime. Bizim için Ivana'yı ve bir devrimci olarak inançlarını daha fazla duyurma ve yayma projesinin başlangıcı olan üç kelime. Ivana'nın ilham verici hikayesini sadece yeniden anlatmak istemiyoruz bunu bir belgesel filmle somutlaştırmak istiyoruz. Elbette tek bir film bunu tek başına yapamaz. Aksine, Ivana Hoffmann'ın eksiksiz gerçekliğini yeni nesillere ve dünyanın ezilenlerine ulaştırmak için yapılan tüm girişimlerin toplamı olacaktır” dedi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Film yapımcıları ve politik aktivistler olarak Ivana Hoffmann hakkında bir film yapmak için güçlerimizi birleştirdik. Bu film bizim için sadece bir proje değil, Ivana'ya ve onu tanıma fırsatı bulamayan nesillere karşı bir sorumluluktur. Böyle bir film ancak kolektif bir işbirliğinin sonucu olabilir. Misyonumuz: Ivana'nın hikayesini anlatmak, onun cesaretini ve örnek uzlaşmazlığını göstermek ve iddia sahibi tüm ilerici kesimleri adaletsizliğe ve baskıya karşı seslerini yükseltmeye teşvik etmek istiyoruz.

‘Desteğinize ihtiyacımız var’

"Ancak bir film yapmak irademiz dışında görece yüksek bir bütçe gerektiriyor.  İşte bu yüzden desteğinize ihtiyacımız var! Senaryomuzu kısıtlayacak devlet fonlarına başvurmayı reddediyoruz ve Ivana'nın hayatına uygun bir film yapmak istiyoruz. Farklı ülkelerden, Ivana'yı tanıyan ve deneyimleyen insanlarla röportajlar yapmayı planlıyoruz.

Bizi destekleyen herkese küçük bir teşekkür olarak:

-Eğer 25 €'dan fazla bağış yaparsanız, size film posteri motifli bir kartpostal göndereceğiz.

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz. Kolektif bir yaşamın ve mücadelenin parçası olan kahramanları, ancak kolektif bir güçle ve el ele vererek anlatacağız. Bu çağrı size." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.