Kaçırılıp tehdit edildi

  • HDP Van İl Örgütü’nün Basın ve Bilgi İşlem Birimi çalışanı Sezer Tartan, kendisini "devletin görünmeyen yüzü" olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını, darp ve hakarete maruz kaldığını belirtti. 

Tartan, 12 Mart Cuma günü kaçırılarak bir süre alıkonuldu. Kendilerini “polis” olarak tanıtan kişilerce zorla bir araca bindirilen Tartan, araç içerisinde darp ve tehditlere maruz kaldıktan bir süre sonra serbest bırakıldı. MA’ya konuşan Tartan, Cuma günü saat 19.00 sıralarında Elmalı Mahallesi'nde evine doğru yürüdüğü sırada daha önce hiç görmediği iki kişinin arkasından kendisine seslendiğini belirtti. Tartan, bu esnada yanına beyaz bir araçla bir kişinin daha geldiğini aktardı. Gelen kişilerin kendisiyle konuşmak istediğini paylaşan Tartan, "Onları tanımadığımı ve konuşacak bir şeyimin olmadığını söyledim. Zorla araca bindirmek istediler. Yardım çağırmak için bağırınca beni yumruklamaya başladılar. Araca bindirir bindirmez de kapıları kilitlediler. Telefonumu zorla elimden alıp kapattılar. Kanal Yolu’ndan Belediye Garajı’na kadar götürdüler" dedi.

Kendilerini ‘Devletin görünmeyen yüzü’ olarak tanıtan bu kişilerin kendisine birlikte çalışmayı teklif ettiğini söyleyen Tartan, şunları dile getirdi: "İsim yazan yeri kapatarak üzerinde 'polis' yazılı kart gösterdiler. 'Biz seni tanıyoruz, biz devletiz, biz polisiz’ dediler. Yaptıklarının suç olduğunu ve derhal serbest bırakmalarını söylemem üzerine yine hırpalamaya ve tehdit etmeye başladılar."

Süre verdiler

Tartan, kaçırıldığı kişilerce kendisine ‘İstersen sana her türlü imkanı sağlarız. Seni memur yaparız’ şeklinde sözler verildiğini de belirtti. Tartan, sonrasında yaşananları şöyle ifade etti: "Hiçbir şey istemediğimi, beni bir daha rahatsız etmemelerini söyledim. Bir süre sonra mahalleye yakın bir yerde bıraktılar. Bu sırada Pazartesi gününe kadar bana 'süre' verdiklerini söylediler. ‘Ya isteklerimizi kabul edersin ya da senin başına her türlü kötülüğü getirebiliriz. Seni nasıl kaçırdığımız gördün. Biz devletiz, her türlü sana ulaşırız. Ya bizimle çalışırsın ya da seni hep böyle rahatsız ederiz’ dediler."  VAN

 

DBP yöneticisi gözaltında

DBP Van İl Örgütü yöneticisi Sulhattin Kenco gözaltına alındı. Kenco, İpekyolu ilçesinde polisler tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Kenco, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

HDP’liye HDP’den dolayı ceza

HDP yöneticisi Murat Öndeş’e yöneticisi olduğu partinin eylem ve etkinliklerine katılmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

 HDP Amed İl Örgütü Yöneticisi Murat Öndeş hakkında Aralık 2017 ve Mayıs 2019 arasında partisinin düzenlediği eylem ve etkinliklere katılması nedeniyle “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Öndeş, koronavirüs karantinasında olduğu için katılmazken avukatı Şilan Çelik hazır bulundu.

Savcı, önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarladı. Av. Çelik, müvekkilinin bir siyasi parti üyesi olduğunu, katıldığı eylem ve etkinliklerin suç unsurunu taşımadığını, eylem ve etkinliklerin demokratik yaşamın vazgeçilmezi olan siyasi parti faaliyeti olduğunu söyledi. Eylem ve etkinliklerde herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığına işaret eden Çelik, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Öndeş’e “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.