Reqa’da kadın cinayeti: Bizim için utançtır

Kadın Haberleri —

.

.

  • Reqa’da 16 Ocak günü hamile olan Nûra El Ehmed ve 8 yaşındaki kızı katledildi. Katliama tepki gösteren kadınlar, katillerin en ağır cezaya çaptırılmasını çağrısında bulunarak, bu suçlara umursamaz yaklaşımların bir utanç olacağını kaydetti.

Kuzey-Doğu Suriye’nin Reqa kentinde yaşayan ve hamile olan Nûrê El Ehmed (25) ile 8 yaşındaki kızı 16 Ocak günü katledildi. 

El Meşleb Mahallesi’nde meydana gelen olayda İç Güvenlik Güçleri, katillerin 24 saat içerisinde yakalandığını ve suçlarını itiraf ettiğini açıkladı. 

İç Güvenlik Güçleri, Nûrê El Ehmed ve 8 yaşındaki kızının neden katledildiğine ve katillerin kimliğine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Zenûbiya Kadın Topluluğu: Bir utanç

 

Anne ve çocuğunun katledilmesine tepki gösteren Zenûbiya Kadın Topluluğu ise yaptığı 18 Ocak’ta yaptığı açıklamada ilgili kurumlara suçlulara en ağır cezayı vermeye çağrısında bulundu.

Tebqa’daki büroları önünde yapılan açıklamaya Kadın Topluluğu üyelerinin yanı sıra sivil toplum kurumu üyeleri de katıldı.

Zenûbiya Kadın Topluluğu Uzlaştırma Komitesi Yönetim üyesi Macîde Kerîm’in okuduğu açıklamada, kadınlara dönük işlenen suçların arttığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Neyden kaynaklı olursa olsun, hangi isim altında kadınlar öldürülsün, bu suçlara umursamaz yaklaşılırsa bu insanlığın alnına sürülen bir utanç olacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında, bu suçu işleyenlere karşı en sert şekilde tedbir alınması halinde bunun kadın ve çocuk katliamlarının önünde bir set oluşturabileceğine dikkat çekildi.

Şiddette karşı çalışmalar arttırılmalı

Nûra El Ehmed ve kızının katledilmesine tepkiler sürüyor. Bugün (22 Ocak) Reqa’daki kadınlar, kadın hareketleri ve örgütlerine çalışmalarını güçlendirmesi çağrısı yaptı.

Zenûbiya Kadın Topluluğu Reqa Bürosu Eğitim Komitesi Üyesi Ebîr El Nafii, bu tür katliamların bir daha tekrar edilmemesi için katillerin en ağır biçimde cezalandırılması istedi.

Aynı şekilde kadın hareketleri ve örgütlerine de çağrı yapan Ebîr El Nafii, kadına dönük şiddete ilişkin çalışmaların arttırılması gerektiğini belirtti.

Kadına yönelik suçlar görmezden gelinmemeli

Nûra El Ehmed ve kızının katledilmesi ile kadınlara yönelik işlenen tüm suçlara tepki gösteren El Ekêrşî Halk Meclisi Uzlaşma Komitesi Üyesi Asya El Elî, kadın hareketleri ve İç Güvenlik Güçleri’ne bu tür suçları görmezden gelmemeye çağırdı.

Bir an önce cezalandırılmalılar

Zenûbiya Kadın Topluluğu Adalet Ofisi Sözcüsü Zehra El Silaş ise sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini belirterek, ilgili taraflara suçlulara karşı kararını bir an önce verme çağrısı yaptı. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.