Kadın ve çocuklar için sanat 

Kadın Haberleri —

SALIHA AYATA

SALIHA AYATA

  • Amed’de Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği (KASED)  kuruldu. 5 Eylül’de resmi olarak kuruluşunu ilan edecek olan KASED, kadın ve çocuklara anadilde eğitim, resim, sinema ve govend kursları verecek.

 

Amed’de Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği (KASED)  kuruldu. 5 Eylül’de resmi olarak kuruluşunu ilan edecek olan KASED, kadın ve çocuklara anadilde eğitim, resim, sinema ve govend kursları verecek.

Kadınlar için KASED

Derneğin kuruluş amacına ilişkin bilgi veren Kürtçe dil eğitmeni Saliha Ayata, kadının sanatta görünür kılınması ve söz sahibi olması için böyle bir derneğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

7 kadının ortak çabasıyla derneği kurdukların açıklayan Ayata, “Sanat deyince akla hemen kadın geliyor” diyerek, kadınları sanatın her dalında kültürlerini yansıtmaya çağırdı. Bir yıl önce açılan derneğin salgın hastalık nedeniyle çalışmalarının ve tanıtımının aksadığını aktaran Saliha Ayata, buna rağmen de bazı alanlarda açılan kurslara kadınların gelip başvuruda bulunduğunu aktardı.

Bağlar bilinçli seçildi

Dernekte sadece kadınlar ve çocuklar için eğitim verdiklerini dile getiren Ayata, derneği bilerek Bağlar’da kurduklarını söyleyerek şöyle devam etti: ”Çünkü buradaki kadınlar alternatifsiz, onlara ulaşmak için buraya geldik. Burada da derneğe kadın ve çocuklar geliyor. 5 Eylül’de sanatçı kadınların büyük bir coşkusu ve heyecanıyla derneğin açılışını yapacağız.”

NÛJINHA/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.