Başak'ı 'savunmasız’ diye katletmiş!

Kadın Haberleri —

.

.

  • İstanbul’da Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz ifadesinde, “Kendini savunamadığı için kadın öldürmeyi tercih ettim” derken, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran konuya ilişkin meclise soru önergesi verdi.

İstanbul Ataşehir’de hiç tanımadığı 28 yaşındaki Başak Cengiz’i yolda yürürken samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz, “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklanırken, yaptığı itiraf kan dondurdu. Boz ifadesinde, “Evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini” söyledi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, İstanbul’da Göktuğ Boz’un “Kendini savunamadığı için kadın öldürmeyi tercih ettim” diyerek Başak Cengiz’i katletmesine ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Başak özsavunma yapsaydı ceza alır mıyıdı? 

Önergede, İstanbul’da 10 Kasım’da Başak Cengiz’in katledildiği belirten Başaran, “Katil Can Göktuğ Boz, hakimlikteki ifadesinde, kendini savunamayacağı için bir kadını öldürmeyi tercih ettiğini anlatmıştır. Nöbetçi Anadolu 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin üzerine atılı suçu ikrar etmesi ve yeterli delillerin bulunması nedeniyle Can Göktuğ Boz’un tutuklanmasına hükmetmiştir. Daha önce Çilem Doğan kendisine şiddet uygulayan evli olduğu erkeği, o erkeğe ait olan silahla öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası ile yargılanmış ve cezası onanmıştır” denildi.

Ayşe Acar Başaran, Abdulhamit Gül’e “Kadın olduğu için kendini savunamayacağı düşünülerek katledilen Başak Cengiz özsavunma hakkını kullanarak katil Can Göktuğ Boz’u öldürseydi hapis cezası verecek miydiniz” diye sordu. 

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.