‘Kadının kendi olma hali’ resim sergisi

Kadın Haberleri —

Füsun Demiray

Füsun Demiray

  • Ankara’da 5 Nisan’da açığı "Veda Divanı" adlı resim sergisiyle Ressam Füsun Demiray, kadınların var olma mücadelesini anlatıyor. 

Ressam Füsun Demiray’ın “Veda Divanı” adlı resim sergisi, 5 Nisan'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açıldı. Yoğun ilgi gösterilen sergi 19 Nisan’a kadar açık olacak.

20 yıldır resim yapan Demiray, tablolarının ana teması kadın. Demiray, kadınların şiddet ve baskıyla bütünleştirilmesine duyduğu rahatsızlıktan dolayı, minyatür, fotoğraf ve resmi bir arada kullanarak “kadının kendi olma halini” eserlerine işliyor. 

Tek hikaye üzerinde durmak yerine tüm kadınları anlatmak istediğini ifade eden Demiray, “O kadar kötü günlerden geçiyoruz ki, kadının var olma çabasının önüne geçilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Egemen kültür, medya, görsel basın hepsinin kadının var olma mücadelesine bir şekilde sekte vurmaya çalıştığını düşünüyorum” dedi. 

Yaptığı resimlerle kadınların var olma mücadelesinin önündeki engellere karşı itirazını aktardığını dile getiren Demiray, İçinizde bir şeyler huzursuzsa ve sizi dürtüyorsa, şiir yazarak, fotoğraf çekerek, resim yaparak karşıya duygularınızı aktarabiliyorsunuz” dedi.

Türkiye’de sanatın yok edilmeye çalışıldığını dile getiren Demiray, yerel yönetimlerin, iş insanlarının sanata destek vermeleri, ön ayak olmaları gerektiğini dile getirdi.

MA / ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.