Kadınlar atama istedi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Başûrê Kurdistan’da Halepçe Üniversitesi’nden yeni mezun olan genç kadınlar, iş olanaklarının yaratılmasını talep ederek, son 10 yıldır yapılmayan atamaların yapılmasını istedi.

ASÛDE MEHEMED / NÛJINHA

Başûrê Kurdistan’ın Halepçe kentinde üniversite mevzunu genç kadın öğrenciler yaptıkları bir tören ile mezuniyetlerini kutladılar. 

Başûrê Kurdistan son 10 yılıdır üniversiteden mevzun olan öğrencilerin atamaları yapılmasa da genç kadınlar okumaya devam ediyor. Bu yıl Halepçe Üniversitesi’nden mevzun olan kadınlar, yıllarca verdikleri emeklerinin karşılığını almak istiyor. 

İş olanakları yaratılmalı

Her ne kadar üniversite mevzunu küçük bir kesim özel sektörde iş bulabiliyor olsa da büyük ağırlığı işsizliğe mahkum ediliyor. Üniversiteden mezun olan ve mezuniyet törenine katılan kadın öğrenciler, bu durumun değişmesini ve artık iş olanaklarını sağlanmasını talep etti.

Halka hizmet etmek istiyoruz

Okulu tamamlayan genç kadınlardan Soma Osman hukuk bölümünden mevzun olmuş. Osman, “Bu bölümü okumayı çok istiyordum ve kurduğum hayallere ulaştım. Bu bölümü hakları ellerinden alınan kişilerin haklarını savunmak için okudum” diye belirtti.

Spor bölümünden mezun olan Jawan Serwet, “Okuduğum bölüm kapsamında atanmamın olmasını istiyorum. Halka ve ülkeme hizmet etmek istiyorum” dedi

Spor bölümünü bitiren Jale Kerim ise, “Bu bölümü okuduğum için çok mutluyum. Bu bölümde çalışmak istiyorum. İş sahibi olmak için okudum” diyerek iş olanaklarının sağlanmasını istedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.