Kadınlar Öcalan için AK’ye yürüdü

Yurt Dışı Haberleri —

Strasboug'da Öcalan için eylem / foto: Barış Balseçer

Strasboug'da Öcalan için eylem / foto: Barış Balseçer

  • Strasbourg’da yapılan nöbet eylemini dün devr alan kadınlar, “Öcalan’a özgürlük” talebiyle Avrupa Konseyi’ne  yürüdüler. Düdük çalıp, oturma eylemi de yapan kadınlar AK’den harekete geçmesini talep etti.

 

BARIŞ BALSEÇER / STRASBOURG

Avrupa’nın farklı kentlerinden Strasbourg’a gelerek Avrupa Konseyi binasına yürüyen kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi. 

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin “Özgürlük Kazanacaktır; Öcalan için harekete geç” sloganıyla Strasbourg’da 1 Aralık’ta başlattığı nöbet eylemini dün kadınlar devraldı. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK–E) üyesi kadınlar, Öcalan posterleriyle Republique Meydanı’ndan Avrupa Konseyi önüne kadar yürüdü. 

Düdüklü protesto

“Kürt Halk Önderi 23 yıldır esaret altında. Haber alınamıyor” pankartının taşındığı yürüyüş boyunca sık sık “Be Serok Jiyan Na Be”, “Faşist Erdoğan” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı. AK önünde bir süre düdük çalarak oturma eylemi yapan kadınlar İmralı’da Öcalan üzerinde uygulanan tecride bir an önce son verilmesi için Avrupa kurumlarını harekete geçmeye çağırdı.

 

Nöbet devam ediyor

“Dem Dema Azadiye ye Hamlesi” kapsamında Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla düzenlenen eylemi her gün yeni bir grup devralıyor. Eylemi bugün sürgündeki Kürt siyasetçiler ve Demokratik Güç Birliği temsilcileri devralacak. Eylem, 17 Aralık tarihine kadar devam edecek. 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.