Kadınlar olarak ülkeyi yönetmeye talibiz

Kadın Haberleri —

PERVİN BULDAN

PERVİN BULDAN

  • HDP Kadın Meclisi yeni dönem planlaması yapılan toplantıda Pervin Buldan, kadınlar olarak ülkeye yönetmeye talip olduklarını açıklayarak, “Buna yeteri kadar gücümüz de vardır, basiretimiz de vardır, örgütlülüğümüz de vardır” dedi.

HDP Kadın Meclisi, önümüzdeki dönem planlaması için partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran başkanlığında toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Pervin Buldan, ”Kadının siyaset hakkının olmadığı, kadın kimliğinin tamamen yok sayıldığı bir eşikten, kadınların kendi özgün mücadelesini örgütlediği ve bağımsız bir şekilde yükselttiği güçlü bir aşamaya geldik” değerlendirmesinde bulundu.

İktidar kadınlarla mücadele halinde

“Kadın yoksulluğuna hayır” kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür eden Buldan, bu çalışmaların başlangıç olduğunu belirterek, kadınlar olarak ülkeyi yönetmeye talip olduklarını açıkladı. “Buna yeteri kadar gücümüz de vardır, basiretimiz de vardır, örgütlülüğümüz de vardır” diyen Buldan, mevcut tekçi erkek iktidarının bunun farkında olarak kadınlarla mücadele halinde olduğunu kaydetti. Buldan şöyle dedi: “Kadınlara yönelik bunca baskı politikası, gözaltılar, tutuklamalar, kayyımlar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, kadına yönelik şiddetin önünün sonuna kadar açılması bu amaçla yürütülmektedir. Kadını engelleyerek, erkek düzenlerine devam edeceklerinin hesabını yapmaktadırlar. Ancak karşılaşacakları yalnızca ve yalnıza hezeyan olacaktır.”  

Adalet sağlanana kadar durmayacağız

Hiçbir kadın kazanımını erkeğin insafına bırakmayacaklarını dile getiren Buldan, gündemdeki konuları değerlendirdi. “20 yıllık iktidarlarında halkı açlıkla, yoksullukla, işsizlikle karşı karşıya bıraktılar. Zamlarla, vergilerle, yarattıkları adaletsizliklerle, yasaklarla toplumsal yaşamı çökerttiler” diyen Buldan, “Bu ülkede yoksulluk yok” diyenler,  “Gidin halkın sofrasına bakın, açlık var mı, yok mu” diye sordu.

“Evde, sokakta, işyerinde özellikle kadınlar ve çocuklar şiddetin her türlüsüne maruz bırakılmaktadır” diyen Buldan, hükümetin izlemiş olduğu cezasızlık politikasının bunda payı olduğunu kaydetti.
Polisin geçen hafta sonu zırhlı araçla ezdiği Miraç Miroğlu’nu da anan Buldan, öldürülen her kadının ve çocuğun sorumlusunun iktidar olduğunu ifade etti. Her haksızlığa karşı mücadele edeceklerini dile getiren Buldan, “Adalet sağlanana kadar, durmayacağız, yılmayacağız” dedi.

 Aysel Tuğluk ve hasta tutsaklar tedavi edilmeli

Konuşmasında ağırlaştırılmış tecrit politikalarına ve cezaevlerinde ağırlaşan sorunlara dikkat çeken Buldan, Adalet Bakanına seslendi: “Cezaevlerinde tedavi imkânı bulunmayan tutukluları hala mahpus olarak tutmak bir yaşam hakkı ihlalidir, tedavi hakkının engellenmesidir. Bile bile ölüme terk etmektir ve bu suçtur. Aysel Tuğluk arkadaşımız başta olmak üzere tüm hasta tutsaklar bir an önce tahliye edilmeli ve tedavi süreçleri derhal başlatılmalıdır. Bu zulüm sona erdirilmelidir.”

Afganistanlı kadınların yanındayız

Konuşmasında Afganistanlı kadınlara da seslenen Pervin Buldan şunları kaydetti: “Karşı karşıya bırakıldığınız vahşi karanlığa karşı bu topraklarda kadın mücadelesini örgütleyen biz kadınlar olarak her zaman sizlerleyiz. Kadınlar arasındaki dayanışmanın sınırı, coğrafyası, vatanı yoktur. Kadına yönelmiş her şiddet ve sömürüye karşı bu ülkede de, Rojava’da da, Şengal’de de, İran’da da, Afganistan’da da ve dünyanın neresinde olursa olsun, her yerde aynı bilinç ve duygudayız. Bu mücadele içerisinde olan başta Afganistanlı kadınlar olmak üzere bütün kadınlara da buradan bir kez daha selam olsun. Acı çekebiliriz, bedel ödeyebiliriz, zaman zaman yorgun düşebiliriz. Fakat asla vazgeçmeyeceğiz. Asla yenilmeyeceğiz. Değişimi kadınlarla başaracağız. Bizler kazanacağız. Kadınlar kazanacaktır.”

Pervin Buldan’ın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

MA/ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.