Kadınlara 1 Temmuz çağrısı 

Kadın Haberleri —

.

.

  • İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, tüm kadınları sözleşmeden çekilme tarihi olan 1 Temmuz'da sokaklarda olmaya çağırdı.  

ANKARA 

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, sözleşmesinin yürürlükten kaldırılacağı 1 Temmuz’da ülke genelinde yapılacak eylemlere ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 5 No’lu Şube binasında açıklama yaptı. “Baskı ve polis şiddetine karşı bir aradayız #Görevdenalınsınlar" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi yöneticilerinden Dilek Yıldız, toplantı ve gösteri yürüyüş hakkını kullanan kadınlara yönelik şiddetin dozunun son dönemlerde arttığına dikkati çekti. Eylemlere katılan kadınların tecavüzle tehdit edildiğini ve kimi sanal medya kullanıcıları tarafından ölümle tehdit edildiğini söyleyen Yıldız, "Güvenlik şube amirleri tarafından doğrudan fiziksel şiddete uğramaya dönüşmüştür" dedi. Ankara’da şiddet uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Yıldız, polislerin görevden alınması çağrısı yaptı. Yıldız, “1 Temmuz günü yüzyıllardır kadınların verdiği mücadele sonucu kazandığımız İstanbul Sözleşmesi için sokaklarda olmaya, erkek devlet şiddetinizin karşısında isyana durmaya devam edeceğiz” dedi.

Sözleşmeyi yaşatacağız
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise, "Sözleşmeden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü sözleşmeyi mücadeleyle kazandık. İstanbul Sözleşmesi herkesi şiddetten korur. Onların dediği gibi aile kurumunu yok eden bir sözleşme değildir. Bu algılara karşı beraber olmamız birlikte olmamız gerekiyor. Kadınlar birlikte güçlü ve İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatacağız" diye kaydetti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.