Kadınları irade kazanmış toplum yenilmezdir

Kadın Haberleri —

YJA Star

YJA Star

  • YJA Star, kadın ordulaşmasının 30. yılı vesilesiyle açıklama yaptı. Açıklamada Ekim Şehitleri’ni anan YJA Star şunları kaydetti: “Kadın ordulaşmasının 30. yılına girdiğimiz bu günde kadın özgürlük savaşımının çizgi komutanı Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında Ekim ayında şehadete ulaşan şehitlerimizi anıyor, anılarının önünde saygıyla eğiliyoruz."

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, kadın ordulaşmasının 30. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Ekim Şehitleri’ni anan YJA Star şunları kaydetti: “Kadın ordulaşmasının 30. yılına girdiğimiz bu günde kadın özgürlük savaşımının çizgi komutanı Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında Ekim ayında şehadete ulaşan şehitlerimizi anıyor, anılarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Önderliğimizin özgür yaşam felsefesiyle Xwebûn olmayı başaran ve kadın özgürlük çağını başlatan ana soylu şehitlerimizden Ekim ayında sonsuzlaşan Canda Türk, Gurbetelli Ersöz, Meryem Çolak, Azime, Bermal, Rewşen, Elefterya Fortulaki, Ronahî (Andrea Woolf), Hêlîn (Çerkez), Gulan Canda, Roza Dêrîk, Şîlan Evîn, Zîlan Halep, Bêrîtan Maku, Berwar Gever, Deniz Salmas, Rûken Bingöl, Pîroz Mava, Medya Mava, Sorxwîn Roboskî, Sara Savuşka Bozan, Delîla Maku, Hevî Muş, Dîcle Amed, Rojîn Gevda, Çiçek Botan, Berçem Cîlo, Doza Welat, Şîlan Goyî, Çavrê Kamuran, Dilvîn Dalaho, Zeynep Faraşîn ve ardılları binlerce şehidimizi bir kez daha anmayı borç biliyoruz. YJA Star gücü olarak Önderliğin savaş tarzıyla şehitlerimizin canlarıyla kazanılan kadın özgürlük mirasımıza sahip çıkacağımızı belirtiyor, özgürlük mücadelemizi zafere ulaştırma sözümüzü yineliyoruz.”

Berîtan özürlük çağrısıdır

Kadın ordulaşmasının Ekim Şehitleri’nin büyük mücadelesi sonucunda varlık kazandığına dikkat çeken YJA Star, kadın ordulaşmasında Mihriban Saran (Azime) ve Gülnaz Karataş’ın (Berîtan) öncülüğüne vurgu yaptı. YJA Star açıklamasında şöyle devam etti: ”Kadın ordulaşmamızın öncülerinden olan Azime arkadaş (Mihriban Saran), boyun eğmeyen mücadeleci duruşuyla kadın özgürlük mücadelesinin unutulmaz isimlerinden biri olmuştur. Kadının tarihi öz gücüyle buluşması anlamına gelen kadın ordulaşması, kadına dayatılan köleliğe, teslimiyete ve ihanete karşı uçurumlardan atlayan Bêrîtan'ın kanatlarında yükselmiş ve bu günlere gelmiştir. Kölelik karşısında direnen, canını bu uğurda vermekten çekinmeyen kadınların tarihten gelen sesini duyan Bêrîtan, tüm kadınlar için tarihsel bir özgürlük çağrısıdır. Bêrîtan'ın özgürlük çağrısına kulak kesilen binlerce kadın bugün dağlarda fedaice direnmekte ve Bêrîtan'ın çağrısına en anlamlı cevabı vermektedir. Bêrîtan'ın savaş çizgisinin gerçekleşmiş ifadesi olan kadın ordusu; 30 yıldır dağlarda ateş topu gibi büyüyor ve faşizmin, işgalin, köleliğin korkulu rüyasına dönüyor. Bu korkuyu yaratan Bêrîtan çizgisidir. Bêrîtan çizgisi; teslimiyeti, ihaneti ve köleliği halkımız ve kadınlar açısından zorunlu bir yaşam tercihi olmaktan çıkarmış ve kadının özgürlükte ısrarının en asil ifadesi olmuştur.”

Kadın ordulaşmasının, Bêrîtanlar'ın, Azimeler’in, Zîlanlar'ın çizgisininde yürüyen kadınların özgürlükteki ısrarının bedenleşmesi olduğunu açıklayan YJA Star, kadın ordusunun dünya kadınlarına umut verdiğini belirtti.

Faşizm, direnişe geçen kadını durduramaz

YJA Star’ın profesyonelleşen ve erkek egemen sisteme korku salan bir özgürlük mekanizmasına dönüştüğünü kaydeden YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, faşizmin direnişe geçen kadınları durduramacağını söyledi. 

Kadının en radikal öz savunmasının kadın ordulaşması olduğunu dile getiren YJA Star, Türk devletine yönelik Sara Tolhildan (Dilara Ürper) ve Rûken Zelal (Emel Feremez) yapmış olduğu fedai eylemini dikkat çekti. YJA Star, Sara Tolhildan ve Ruken Zelal’ın ”Türk faşizminin aşılmaz dediği güvenlik duvarlarını yıkmış, düşman karakollarına girmiş ve düşmanı merkezinde vurmuştur. Sara ve Rûken örgütlenen kadının Zîlanca, Bêrîtanca yeni tanımıdır” dedi.

Zafer Bêrîtan çizgisinin ölümsüz fedailerinin olacaktır

“Sara ve Rûken örgütlenen kadının düşmanın tüm saldırılarını boşa çıkarabileceğini herkese göstermiştir” diyen YJA Star şöyle dedi: “Kadınları bu kadar irade kazanmış bir toplumun artık yenilmesi mümkün değildir.” 

YJA Star devamla şunları belirtti:  “Biz YJA Star güçleri olarak Kurdistan'da teslimiyeti, işbirliğini ve komploları dayatanlara karşı Bêrîtan'ın özgür yaşam tercihine sonuna kadar sahip çıkacağız. Faşizm yenilecek, sömürgecilik geri çekilecek, kadınlar özgürleşecek, bu inanç ve iddiayla özgürlükten yana olan herkesi faşizme karşı direnişe geçmeye ve özellikle kadınları kadın ordu saflarına çağırıyoruz.” 

YJA Star kadın ordulaşmasının 30. yılında Rêber Apo'nun savaş ve yaşam tarzıyla zaferi kesinleştireceklerini kaydederek, “Zafer Bêrîtan çizgisinin ölümsüz fedailerinin olacaktır” dedi.

ANF / BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.