Kafasındaki mermi için vitamin hapları yazıldı

  • Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Erol Engin’in kafasında mermi çekirdeği bulunmasına rağmen tedavi yerine vitamin hapı yazıldı.

 

İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi Meral Nergis Şahin, 2020’de 50, 2021’in ilk üç ayında ise 13 hasta tutsağın katledildiğini, cezaevlerinde tedaviye ve sağlığa erişim imlanlarının engellenmesiyle "öldürme politikası" izlendiğini söyledi.

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Erol Engin’in durumuna ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına konuşan Kenan Özyürek, Engin’in aylardır ağız içinde ve yüzünde uyuşma yaşadığını, bu şikayet nedeniyle hastaneye gitme taleplerinin kabul edilmeyerek yalnızca revire götürüldüğünü söyledi. Revirde, Engin’e vitamin ilacı yazıldığı bilgisini paylaşan Özyürek, hastane sevki yapılmadan koğuşuna geri gönderildiğini belirtti. 

Engin’in fenalaşması üzerine 18 Nisan’da Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını aktaran Özyürek, “Engin’in hastanede, MR’si (Manyetik Rezonans Görüntüleme) çekiliyor. MR cihazı alarm veriyor. Kafasında mermi çekirdeği olduğu saptanıyor. Ancak hayati tehlikeye açık bu duruma karşı doktor, Engin’e işlem yapmayarak, hapishaneye gönderiyor” dedi. 

Engin’in daha sonra tekrar rahatsızlandığını ancak hastane yerine revire götürüldüğü bilgisini paylaşan Özyürek, revir doktorunun Engin’e, “Kafanda mermi çekirdeği yokmuş, hava boşluğu nedeniyle cihaz alarm vermiş" dediğini söyledi. Daha sonra Engin’e tekrar vitamin ilacı yazılarak koğuşa geri götürüldüğünü dile getiren Özyürek, “Revir doktorunun yazdığı vitamin ilacı hapishanede bulunmadığı için ilacın da Erol Engin tarafından satın alınması gerektiği belirtiliyor. Muayene ve tedavi süreci zamana yayılan ve yüzündeki uyuşmalar artan Engin'in, kendi parasıyla dahi bir aydır söz konusu vitamin ilacını temin edemediği öğrenildi” diye konuştu. 

Engin’in 19 Aralık 2000’de “Hayata dönüş operasyonu” adı altında cezaevlerine yapılan saldırılarda başından yaralandığını, bu mermi çekirdeğinin de o dönemden kalmış olabileceğini söyleyen Özyürek,  Engin’in ayrıca birçok sağlık sorununun olduğunu dile getirdi. Engin’in şu anda hücrede tutulduğunu kaydeden Özyürek, “Ciddi sağlık sorunlarıyla baş başa bırakılan onlarca hasta tutsak bu süreçte hayatını kaybetti, yüzlercesi ise zamanında ve gerektiği şekilde tedavi göremediği için artan sağlık sorunlarıyla ağrı ve acı içinde yaşama tutunuyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ağabeyi Erol Engin’in ziyaretine gittiğini söyleyen Nadire Engin, konuşma zorluğu çekmeye başladığını belirtti. Ağabeyinin baş ağrısından şikayet ettiğini, ayrıca başka rahatsızlıkları daha olduğu için aşırı derecede acı çektiğini paylaşan Engin, “Ağabeyimin hastaneye götürülüp tedavi edilmesini istiyorum” talebinde bulundu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.