Kalkan: Bu iktidarı kurtaramazlar

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan

  • PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, batağa saplanan AKP-MHP iktidarının suni teneffüsle yaşatıldığını belirterek, “Ömrünü biraz uzatıyor ama kurtaramazlar” dedi.

Kalkan, Medya Haber TV’nin Özel Program’ında soruları yanıtladı. Gerillanın kimyasal silah, taktik nükleer silah, en modern savaş uçakları, savaş helikopterleri, keşif uçakları, en modern topları, tankları, karadan karaya/havadan karaya füzeler kullanan bir orduya karşı mücadele ettiğine dikkat çeken Kalkan, “İnancı, bilinci, iradesi ve özgürlük aşkıyla kahramanca direnen bir gerilla var. Kilitledi düşmanı, kök söktürüyor” dedi. 

Asker cenazelerini bile parçalıyor

Türk ordusunun, tamamen suç işlediği gibi cepheye sürdükleri arasında DAİŞ’liler ve El Kaide’cilerin de olabileceğini belirterek, şöyle devam etti: “Onlar gerillanın eline geçmesin, teşhis edilmesin diye cenazelerini vuruyor, parçalıyor. Kendi düşen helikopterlerini vuruyor, parçalıyor. Şimdi 3 helikopter düştü.  Helikopterleri parçalıyor, cenazeleri parçalıyor. Suç unsuru bırakmamaya çalışıyor. Cûdî, FM, Hakkari tepelerine girmesi zordur, karadan giremez de. Aslında havadan atıyorlar. Çoğu belki de asılı kalıyor taşlara, ağaçlara. O coğrafyayı gören birisi olsa kendisini helikopterden oraya atmaz. Görmedikleri için gece karanlığında belki de gözlerini bağlayıp atıyor askerleri. Girenin çıkması çok zordur. Dolayısıyla Zap‘ın doğusundaki birkaç tepeyi koruyalım diye batısına savaşın yayılması, aslında çıkmaza soktu. Daha çok tıkanacak, darbe yiyecekler. Girê Cûdî’deki daha başlangıçtır. Devamı çok daha güçlü bir biçimde gelecek. Gerilla, tarihin en yaratıcı ve cesur eylemlerini geliştirecek. AKP-MHP faşizmini bu alanlara gömecek. Gömülüyorlar işte. Öyle ki cenazelerini bile alamıyorlar, sahip çıkamıyorlar. Artık o kadar insanlıktan da çıkmışlar, vuruyor, parçalıyor. Kendi askerinin cenazesini yok ediyor. Gözü dönmüş bir saldırganlık var. AKP-MHP faşizminin her şeyi suçtur. 

Saplandı, tıkandı kilitlendi

Gerilla her yerden gidip gelebiliyor; yerin altından da gidebiliyor, üstünden de gidebiliyor. Fedai, eğitimli ve hareketli bir güç. İstediği gibi bir yol bulabiliyor, savaşabiliyor. Zaten iki aylık savaş, gerillanın hakimiyetini gösteriyor. AKP-MHP faşizmi kilitlendi, tıkandı, bataklığa saplandı. Kaçma noktasına geldi, kaçamıyor ama ileri de gidemiyor. Sağa sola saldırıyor, başka çıkış yolları arıyor. 

Türkiye’nin, Kürdistan’ın gerçeği bu savaştır şimdi. Her şeyi bunun sonucu belirleyecek. Gelişmeler bunu doğruluyor. Gittikçe herkes biraz daha fazla bu gerçeği görüyor, anlıyor. Tarihi halk kahramanlığının en güçlü örneklerini veriyor. Fedailikte, kahramanlıkla, cesarette, inançta ve bilinçte zirvedir. Gerillanın gerçeği budur. 

Darbe yedikçe saldırganlaşıyor

Zap’ın doğusundan batısına saldırması, bir gelişme değil de başarısızlığın itirafıydı. Başarılı olsaydı Zap’ın batısına saldırmasına gerek kalmazdı. Orada darbe yedikçe yaymaya çalışıyor, güya çare arıyor. Elbette bununla da yetinmedi, HDP’nin kapısına dayandı. Şimdi Zap’ın batısında batınca saldırganlık da artıyor. İşte Gemlik yürüyüşçülerine, milletvekili, kadın demeden saldırdılar. Hiçbir ölçü, ahlaki kural tanımıyorlar. Erdoğan ve Bahçeli’den başlamak üzere ağızlarından kötülük ve kan damlıyor. Faşist terör, baskı artıyor. İşte yine tutuklamaları, ceza vermeleri artırıyorlar. Başta Kürtler olmak üzere işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Türkiye halklarının nefesini kesmek istiyorlar. Öyle ki sesleri çıkmasın, nefes almasınlar. İşte en son 16 basın emekçisini tutukladılar. Hiçbir gerekçe yok. Sordukları sorular çok ilginç. Gazeteciliklerini sorguluyorlar. 

Teşhir oluyorlar, maskeleri düşüyor, daha çok suça bulaşıyorlar. Hakikat görünmesin, suçları bilinmesin, maskeleri düşmesin diye saldırıyorlar. Siyaseti baskıla, tutuklamayla durdur. Basını terörize et, kapat ve sustur. Güya böyle seçime gideceklermiş. Baskı ve zulümle yönetime el koymak, el koydukları yönetimi sürdürmek istiyorlar. 

Ömrünü uzatmaya çalışıyor

İçteki bu durumu dışta da gördük, görüyoruz. Bu saldırganlığı Şengal’de, Güney’in içlerinde, Rojava’da da büyütmeye çalışıyor. Hatta hızlarını alamayıp Yunanistan’a kadar çıkardılar. Bütün bunlar, Zap, Avaşîn ve Metîna’da yenilen AKP-MHP faşizminin çırpınışlarını ifade ediyor. Gündem saptırmaya çalışıyor. Çare arıyor. Çöküşü, bu biçimde biraz engellemek, yavaşlatmak istiyor. Ömrünü uzatmaya çalışıyor. Boğulmamak için can havliyle sağa sola saldırmak istiyor. 

Hiçbir güç bunları kurtaramaz

Dolayısıyla AKP-MHP faşizmi çökecek. Bu kesindir. Hiçbir güç kurtaramaz. Bunu net söylüyoruz. Evet, suni teneffüsle yaşatılıyor. Çeşitli küresel güçler; Amerika, Avrupa, NATO destek veriyor; iş birlikçi ihanet destek veriyor. Türkiye’nin imkanlarını pazarlıyor. Her şeyi savaş için kullanıyor ama kurtulması imkansız.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.