Kalkandere'de kargo kotası

❏

  • Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklara gönderilen kargoların birçoğu idare tarafından "kargolar iki ayda bir gönderilmeli" gerekçesiyle iade ediliyor. 

 

Tutsaklardan Mehmet Şiyar Karadağ’a (25), ailesi tarafından gönderilen ve elbise ile kişisel eşyalarından oluşan kargo verilmedi. Urfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan anne Saadet Karadağ, yönetmelikte olmamasına rağmen cezaevi yönetiminin gönderdiği ilk kargonun üzerinden “iki ay geçmediği” gerekçesiyle ikinci kargoyu iade ettiğini aktardı. Oğlunun 11 ay önce Urfa Hilvan 1 No’lu Cezaevi’nden Rize’ye sevk edildiğini belirten Karadağ, “Oğlum Rize’ye geçen yaz sevk edildi. O zaman yaz sonu olduğu için fazla yazlık elbise gönderemedik. Bir ay önce bir kargo gönderdik. Telefonda başka ihtiyaçları olduğunu söyledi. Biz de bir ay sonra başka bir kargo gönderdik ancak cezaevi yönetimi kargoyu tarafımıza iade etti. Cezaevini aradığımda gönderilen ilk kargonun üzerinden 'iki ay geçmediği' gerekçesini öne sürüp sık kargo göndermemem gerektiğini söylediler. Gönderdiğim şeyler zaruri ihtiyaçlar. Keyfi olarak kargoları iade ediyorlar” dedi.  

Haftada 10 dakika 

Oğlunun kargonun iade edilmesine dair cezaevi yönetimine dilekçe verdiğini, ancak cevap verilmediğini söyleyen anne Karadağ, iki ay arayla gönderdikleri kargoların ise bekletildikten sonra gecikmeli verildiğini kaydetti. Haftalık telefon görüşmelerinin 10 dakika ile sınırlandırıldığını belirten anne Karadağ, “5 kişilik bir aileyiz herkes 2 dakika konuşabiliyor. Telefon görüşmelerinin süresi çok az. Rize uzak olduğu için görüşe gidemiyoruz bari telefon görüşmelerinin sürelerini uzatsınlar” diye konuştu. 

 

Kırıklar'da açlık grevi

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki üç hasta tutsak, hak ihlallerine karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu. Açlık grevine giren ağır hasta tutsakların isimleri şöyle: Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz. Tutsaklar, yaşanan ağır insan hakları ihlallerine karşı kamuoyuna ve sivil toplum örgütlerine duyarlılık çağrısı yaptı.   İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.